BLI MED I STRESSFRI SONE PORTALEN
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Kontakt Blogg Book gratis time Logg inn

Inspirasjonsblogg

 

 

Her får du inspirasjon i hverdagen din. Noen tanker fra meg, noen gode historier og noen gode tips.

Bremseklosser eller full gass?

Hei kjære deg!

I dag har jeg lyst til å dele med deg noen tanker om troene våre. Noen er små og noen er store.

De påvirker livet vårt selv om vi kanskje ikke er klar over det eller tenker over at de gjør det. Noen ganger kan de være som en brems som holder oss tilbake, vi står i lyskrysset og venter på grønt lys...men kvier oss for å kjøre og vi humper bortover med håndbrekket på. Andre ganger kan de være nyttige og  hjelper oss fremover mot nye horisonter. 

Troene våre som bremseklosser:

  1. "Jeg kan ikke gjøre det" - Denne troen kan være som en tykk tåke som hindrer oss fra å se mulighetene som ligger der. Husker du den gangen du ønsket å lære å spille et nytt instrument eller starte en ny karriere, men tenkte at du ikke kunne? Denne troen er som en begrensende lenke, men vi kan knekke den! Et godt...

Les mer....

Et spekter av følelser

Hver dag opplever vi et spekter av følelser, alt fra glede og kjærlighet til sinne og frustrasjon. Vi er skapt sånn og disse følelsene kan ha stor innvirkning på hvordan du har det, både fysisk og mentalt.

I dette innlegget har jeg lyst til å dele hvordan følelser som bl.a glede kan fungere som en vitamininnsprøytning for kroppen, og hvordan det kan endre tilstanden på en god måte.

Kroppens måte å reagere på

Følelser er ikke bare tankene våre; de setter seg også i kroppen vår. Tenk deg følelsen av glede - den boblende, varme følelsen du får når noe hyggelig skjer. Når du ser frem til noe du gleder deg til, når noen sier noe fint til deg og du kjenner på den gode følelsen. Eller noe annet som får frem smilet ditt. Dette er ikke bare en mental opplevelse; det har også en...

Les mer....

Feiltagelse eller tilbakemelding?

Kjenner du til Tony Robbins?

Kanskje har du hørt om han, kanskje ikke. Han er en skikkelig energisk fyr med massevis av kunnskap og som inspirerer tusenvis av folk over hele verden med tanke på personlig utvikling. Ja, du kan google han om du vil.

Han sier: "Det er ikke noe som kalles feiltakelse, det er bare feedback eller som vi kaller det på godt norsk, tilbakemeldinger.

Når vi feiler, har vi en tendens til å overtenke, når vi har suksess, feirer vi. Det å gjøre feil kan være produktivt for oss, fordi vi finner ut av hva vi holder på med." Omtrent sånn sier han det.

Jeg kunne ikke vært mer enig i disse ordene. Ikke alltid like lett å ta det som tilbakemelding om vi opplever det som kritikk fra andre. Meeeen, som regel er det bare en tilbakemelding på noe vi har gjort eller ikke gjort. Og som regel er det i beste mening fra den andre personen.

La oss se litt nærmere på...

Les mer....

Et hav av forpliktelser

Et hav av forpliktelser og forventninger...

Vi er ofte travle og noen ganger føles livet som en storm av forpliktelser og forventninger! Tipper du også har opplevd slike dager?

Du er ikke alene, mange av oss er i samme båt, vi ror til tider i høye bølger og har en følelse av å kave i tidsnød, mens vi innehar ulike roller og ikke minst ansvar vi har i ulike områder av livet.

Så la oss dykke inn i følelsen av tidsnød og forventninger.

Hvorfor føles det som om det aldri er nok timer i døgnet egentlig?

Vi har vel alle opplevd å ha en milelang liste med oppgaver som skal gjøres, og kikker på klokken som tikker raskere enn vi ønsker. Noen dager føles det som en kamp mot klokken, og du ligger og vrir deg ut i de sene nattetimer, helt utslitt når en ny dag starter og du lurer på hvordan du skal komme deg...

Les mer....

La oss snakke om skyldfølelsen

La oss snakke om skyldfølelsen...

Fordi ingen er perfekte vel?

Håper du har det fint og at livet smiler til deg. 

I dag vil jeg dykke inn i et tema som vi alle har følt på en eller annen måte, nemlig skyldfølelsen.

Du vet den følelsen når du tror du har gjort noe galt, eller når du føler at du burde ha gjort noe annerledes? Eller gjort mer enn det du gjør....Vel, du er ikke alene! Vi kan alle føle at vi løper rundt i hamsterhjulet, sitter fast i tidsklemma og har så mye på agendaen både for oss selv og de rundt oss. Denne følelsen varierer selvfølgelig fra person til person. Er forventningen skyhøye og vi har kanskje redusert motstandskraft og noen av oss er mer sårbare, kan det bli noe som tar stor plass i livet vårt. Tro meg, jeg har selv jobbet med dette. Det dukker opp når jeg minst venter det.

En ting jeg...

Les mer....

Din modell av verden

Har du tenkt på det?

At du og jeg har vår egen modell av verden, ditt eget kart som har sine stier og bakketopper og dype daler. Skyggesider og solsider. Som har sine unike trær og blomster, ja sitt eget univers om jeg kan kalle det det. Du har utviklet dine unike egenskaper og ressurser. Du har ditt eget syn på hvordan ting er ut ifra dine erfaringer og troer. Du kan oppfatte ting annerledes enn meg, og det som er riktig for deg trenger ikke være riktig for meg. Fordi du har dine verdier og holdninger om hva som er viktig for deg. Vi tolker ting ulikt, og det ene eller det andre trenger ikke være feil gjør det vel?

Et eksempel for å gi deg en liten pekepinn på hva jeg mener. En gang hadde en venn av meg en Peugeot, og på den var det motsatt med tanke på å låse bilen. Låsen er oppe når døren er låst, men nede når den er åpen....En venn av han igjen skulle...

Les mer....

Si ja til deg selv

Når vi bygger oss opp innvendig med kjærlighet til oss selv, skapes det gode vilkår med alle de ressursene vi har, og det er da det skjer noe magisk tror du ikke?

Du blir din egen heiagjeng.

Men la oss være ærlige et lite øyeblikk.

Jeg tror mange av oss har lett for å finne det som er galt med oss selv enn det vi er stolt over, har jeg rett? Og det er også fort gjort å føle at vi ikke er gode nok, at vi ikke gjør nok, at vi ikke strekker til...lista kan bli lang.

Når du stopper å snakke deg selv ned, kritisere deg selv og heller erstatter det med andre og bedre løsninger vil du kjenne forskjellen. 

Du er viktig, den viktigste i ditt liv.

Det er kraft i kjærligheten du gir deg selv, det er kraft i heiaropene du gir deg selv, det er kraft i oppmuntringen du gir deg selv. Vit det.

Jeg sier ikke alltid at det er like enkelt å gjøre det, livet skjer, livet kommer i veien...

Jeg...

Les mer....

Vær snill med deg selv

Jeg hadde en spørreundersøkelse i forrige uke og spurte hvilke utfordringer mine følgere har og ønsker å vite mer om eller trenger å jobbe med.

Stress/utbrenthet, bekymringer og negative tanker, selvaksept /selvfølelse var noe av det som kom frem. Det tror jeg gjenspeiler mange av oss de utfordringene jeg nevner her.

Vi møter på ulike utfordringer på jobb, hjemme, i relasjoner som familie og venner. Noen henger igjen fra barnsben av, vi bringer med oss troer på veien vi ikke hadde da vi ble født. Tenk litt på det...

En liten påminnelse til deg: Du vant kampen og svømte blant mange millioner andre den gangen, du kom frem og vokste deg sterk for å møte verden. 

Bare noen måneder gammel, møtte du blikket ditt i speilet med et smil og med nysgjerrighet. Du vinket til deg selv, klappet i hendene når du klarte noe for første gang. Du ga deg ikke da...

Les mer....

Vi vet ikke gjør vi vel

Det er søndag morgen på toget. 

Noen leser aviser, noen hviler øynene.

Det er en rolig og fredelig morgen.

Plutselig kommer en mann og barna hans inn på toget.

Barna er høylytte, og det er mange som reagerer og ser irriterte ut.

Mannen setter seg i et av setene og lukker øynene.

Barna er urolige, kaster ting rundt og tar til og med en manns avis.  

Det er veldig støyende.

Likevel gjør ikke pappaen noe.

Flere begynner å bli irritert og de andre passasjerene kan ikke tro at han kan være så likegyldig, og bare la barna løpe slik og ikke gjøre noe med det.

Spenningen stiger i takt med støyen.

Til slutt sier en av passasjerene til ham (med irritasjon i stemmen):

"Barna dine forstyrrer. Jeg lurer på om du kan få orden på de og holde dem litt mer i øra?"

Pappaen løfter blikket for første gang og sier mykt, "Åh, jeg beklager". Du har...

Les mer....

Viljestyrke

Viljestyrke, gjennomføringskraft, ro, trygghet...hva legger du i de ordene. Hva betyr de for deg?

De betyr ikke nødvendigvis det samme for deg som for meg. For meg er RO&TRYGGHET en av mine styrker som er en viktig del av meg. Det er på mange måter min merkevare i mye av det jeg gjør. 

Jeg har slett ikke viljestyrke i alt jeg gjør, noen ganger kommer usikkerheten smygende og jeg er igang med noe av det mønsteret jeg hadde tidligere, selv om jeg har jobbet mye med meg selv på det området. Da er det om å gjøre å jobbe seg gjennom det og finne tilbake til den jeg ønsker å være. Finne tilbake til det jeg vet jeg innehar av ressurser.

Det kan du gjøre også. Det er når vi tar ansvar og beslutter oss for å ta ansvar selv, når vi gir slipp på gamle mønstre og sier at "Dette klarer du fint, det ordner seg" at vi også kan kjenne...

Les mer....
1 2
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.