BLI MED PÅ SOMMERPROGRAMMET - LES MER HER
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Inspirasjonsblogg

 

 

Her får du inspirasjon i hverdagen din. Noen tanker fra meg, noen gode historier og noen gode tips.

Balansen din

Hvordan finne balansen mellom jobb og helse uten å miste hodet (eller humoren)

Kjære medmenneske i hamsterhjulet,

Er du en av oss som har mestret kunsten å være overarbeidet og konstant sliten? Velkommen til klubben! Vi er mange som prøver å balansere jobb, helse og litt moro på toppen, men la oss være ærlige – noen ganger føles det som å prøve å sjonglere mens du sykler en enhjulssykkel på en stram line. Det er ikke lett.

Jeg vet hvordan det er. Du sitter der med skuldrene opp under ørene, pulsen på høygir og en liste over arbeidsoppgaver som ser ut som et langt år. Ferien er rett rundt hjørnet, men istedenfor å glede deg, er du mer bekymret for om du klarer å slappe av. Slapp av, min venn, for jeg har noen tips (og litt humor) som kan hjelpe deg med å finne balansen og ta vare på deg selv.

1. Lag en "Ikke-liste"
Vi er så...

Les mer....

Vær snill med deg selv

Det popper stadig inn mailer i innboksen min fra mange av mine følgere hvor de ønsker å vite mer om eller trenger å jobbe med ulike temaer som:

Stress/utbrenthet, bekymringer og negative tanker, og da spesielt selvfølelse.

Det å ha troen på seg selv, vise seg selv egenomsorg og aksept. Det er noe jeg har som tema i vektprogrammet også.

Vi møter på ulike utfordringer om det er på jobb, hjemme, i relasjoner som familie og venner. Noen troer om oss selv har vi skapt i barndommen/ungdommen og som henger igjen, vi bringer de med oss inn i voksenlivet selv om vi ikke hadde de da vi ble født. Tenk litt på det...

En liten påminnelse til deg:

Du vant kampen og svømte blant mange millioner andre den gangen, du kom frem og vokste deg sterk for å møte verden. 

Bare noen måneder gammel, møtte du blikket ditt i speilet med et smil og med nysgjerrighet. Du vinket...

Les mer....

Motivasjonsboosten

Er du lei av å være tiltaksløs og trenger ny motivasjon?

Det kan være lett å utsette, og bli overveldet fordi du tror du må gi alt. 

Hvordan ville livet ditt se ut om du lærte deg å tenke nye tanker om deg selv?

Alt starter med en beslutning, om det er når du kjøper deg en kjole, genser, bil, eller noe annet du bestemmer deg for.

Kanskje er tiden inne for å ta deg selv på alvor?

Kanskje er tiden inne for å verdsette den du er?

Vokse ut av det gamle og inn i noe nytt ...

Vi holder det vi lover andre, like viktig er det å holde det du lover deg selv.

Enig?

Det handler om hodet. Det handler om hva du tenker om deg selv og hvordan du ser på deg selv. Det handler om hva du sier til deg selv. Det handler om hvordan du føler deg.

Ditt indre speiler det ytre. Det handler om å finne en måte du kan tenke nye tanker, føle deg vel og være...

Les mer....

Bli din egen superhelt!

Bli din egen superhelt ‍

Ta på deg kappen din og la oss dykke inn i dagens tema!

Vi har alle dager hvor mange ting virker tøft og utfordrende og det er som om vi sitter i en berg-og-dal-bane følelsesmessig og hvor vi ikke vet hva som venter rundt neste sving. Men hva om jeg fortalte deg at du har superkrefter til å takle det? Ja, du leste riktig - du kan være din egen superhelt, og bruke din egen styrke for å få det til!

Så finn din indre kraft her og nå.

Før du kan begynne å redde verden (eller din egen dag), er det greit å vite hva du har tilgjengelig. Ta en titt innover i deg selv og finn ut hva som gjør deg unik. Kanskje er du god på å finne løsninger når alt ser mørkt ut, eller kanskje du er en mester i å spre positivitet uansett hva som skjer. Tenk over hvilke superkrefter du har og ta eierskap til de som den superhelten...

Les mer....

Styggen på ryggen

La oss snakke om noe som mange av oss kjenner på, men som ikke alltid er så lett å prate om: nemlig det å ha liten tro på oss selv og lav selvfølelse. Du vet den følelsen av å stå der og tenke at du ikke duger, uansett hva du gjør. Det er som om selvtilliten din har tatt ferie og du sitter igjen og lurer på hva du skal gjøre. Mye av hverdagen overskygges av det du går å tenker på.

Hva ligger bak egentlig?

Hvorfor føles det som om vi bærer rundt på en tung sekk fylt med tvil og usikkerhet? Vel, noe av det kan stamme fra barndommen vår. Små ting som skjer når vi er små, ting vi får høre eller opplever, som setter seg som en liten "styggen på ryggen" vår og hvisker tvil inn i ørene. Det kan være alt fra å bli mobbet på skolen til å bli fortalt at vi ikke duger. Det kan også...

Les mer....

Høytid

Høytider og ferier kan være spesielt utfordrende for de som ikke har så mange rundt seg, som føler seg ensomme og er alene. Kanskje har du mistet noen, kanskje bor familien langt unna, kanskje er det andre årsaker.

Kanskje noe av dette kan gjøre påsken mer givende:

Frivillig arbeid: Å bruke tid på frivillig arbeid kan være en flott måte å føle seg til nytte på og samtidig møte nye mennesker. Sjekk ut lokale organisasjoner som kanskje trenger frivillige til påskearrangementer eller dele ut måltider der de trenger det. Det å føle seg seg nyttig er en undervurdert hjelp for mange tror jeg. Da setter vi fokus på andre enn oss selv. 

Arrangementer: Mange steder arrangeres offentlige påskearrangementer som konserter, kunstutstillinger eller felles måltider. Å delta på sånne arrangementer kan være en fin...

Les mer....

Din historie

Vi har vel alle kjent på at tankene våre spinner rundt akkurat som klærne i vaskemaskinen.

Vi har vansker med å konsentrere oss.

Vi opplever at hodet er som en summende bikube.

Noen føler seg irritable og blir urolige.

Vi kan gjerne kalle det tankespinn når tankene går om igjen og om igjen. Noen opplever det som om hodet er i kaos, eller fulle av tanker. Det er heller ikke uvanlig at det er tøft å konsentrere seg, være opp og ned i humøret og noen blir lett distrahert.

Har vi en “travel” hjerne, kan den få oss til å oppleve at vi ikke er fullt så effektive. Dette fordi vi ikke helt klarer å slå av bryteren. Forskning viser at for de som opplever at tankene spinner rundt og ikke helt klarer å komme ut av det, viser at en del av hjernen er mer aktiv enn det som er vanlig. Har du mye angst, er en annen del av hjernen aktiv. Negativitet og...

Les mer....

Veiskillet

Vi står ved et veikryss...

Mange ganger i løpet av livet står vi ved veiskiller, det er helt naturlig fordi vi utvikler oss hele tiden. Du vet når du var liten og lå på gulvet, du begynte å observere mer og mer rundt deg. Etterhvert krabbet du rundt, satt deg opp og begynte å gå. Du vokste deg større og begynte på skolen, der du kunne velge mellom ulike aktiviteter som turn, håndball, fotball, speideren, ski etc...Her gjorde du deg erfaringer som gjorde at du utviklet deg, ble kjent med deg selv og dine ferdigheter. Kanskje fant du ut at det du hadde valgt ikke var for deg eller du digget det du holdt på med og fortsatte i mange år fremover. Så var det å velge hvilken videregående skole du skulle gå på. Du fikk nye venner og sto ved et veiskille hvilken vei du skulle ta videre. Så kom valget om jobb og karriere. Valg av partner, hvor du skulle bo osv....

Noen...

Les mer....

Hverdagen vår

Å navigere gjennom livets travle stier kan noen ganger føles som å gå i oppoverbakke hvor vi snubler over små og store steiner og røtter. Vi har ansvar, forpliktelser og en stor mengde informasjon fra verden rundt oss.

Men fortvil ikke!

Små hverdagslige rutiner kan være løsningen å snike inn i livet ditt for å gi deg den ekstra energien og overskuddet du trenger for å takle dagens utfordringer med et smil. Her er noen enkle, uformelle tips som kan hjelpe deg med å finne den indre kilden til energi og positivitet:

1. En god start på dagen:

Ikke undervurder kraften av en god start når du våkner. Ta deg tid til å våkne opp kroppen din med å legge hånden på hjertet ditt, samtidig som du puster inn og ut rolig. Det trenger ikke ta mer enn et minutt eller to. Men det gjør en stor forskjell etter min erfaring. Jeg vet jo at du antageligvis...

Les mer....

Medspiller eller ikke?

Har du tenkt på om tankene dine er en medspiller eller motspiller?

Vi har mellom 60 – 80.000 tanker som kjører gjennom hodet vårt hver dag. Ikke rart vi til tider kan føle at hodet vårt er fullt.

Forskning viser at i snitt er ca. 70% av disse negative. Det ligger i vår natur og er normalt.

De aller fleste går altså rundt og programmerer seg selv negativt hver dag – uten å være klar over det.

Det som er greia er at det kan påvirke helsen vår negativt.

Jeg vet ikke om du har tenkt på at kroppen vår er som en kjemikalie fabrikk?

Når vi har tro, håp, kjærlighet, forventninger, optimisme, glede, takknemlighet som tar mye plass, er det enklere å produsere dopamin og endorfiner.

Har vi derimot overvekt av bekymringer, angst, sinne, skyld, depresjon, skam osv, vil det produsere mer kortisol, adrenalin osv...Noe som igjen kan gjøre oss syke.

 

...

Les mer....
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.