TRYKK HER FOR Å BLI MED PÅ VEKTPROGRAMMET SOM STARTER MANDAG 29.APRIL 2024 MED OPPMØTE PÅ LIERSTRANDA 97
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Inspirasjonsblogg

 

 

Her får du inspirasjon i hverdagen din. Noen tanker fra meg, noen gode historier og noen gode tips.

Styggen på ryggen

La oss snakke om noe som mange av oss kjenner på, men som ikke alltid er så lett å prate om: nemlig det å ha liten tro på oss selv og lav selvfølelse. Du vet den følelsen av å stå der og tenke at du ikke duger, uansett hva du gjør. Det er som om selvtilliten din har tatt ferie og du sitter igjen og lurer på hva du skal gjøre. Mye av hverdagen overskygges av det du går å tenker på.

Hva ligger bak egentlig?

Hvorfor føles det som om vi bærer rundt på en tung sekk fylt med tvil og usikkerhet? Vel, noe av det kan stamme fra barndommen vår. Små ting som skjer når vi er små, ting vi får høre eller opplever, som setter seg som en liten "styggen på ryggen" vår og hvisker tvil inn i ørene. Det kan være alt fra å bli mobbet på skolen til å bli fortalt at vi ikke duger. Det kan også...

Les mer....

Høytid

Høytider og ferier kan være spesielt utfordrende for de som ikke har så mange rundt seg, som føler seg ensomme og er alene. Kanskje har du mistet noen, kanskje bor familien langt unna, kanskje er det andre årsaker.

Kanskje noe av dette kan gjøre påsken mer givende:

Frivillig arbeid: Å bruke tid på frivillig arbeid kan være en flott måte å føle seg til nytte på og samtidig møte nye mennesker. Sjekk ut lokale organisasjoner som kanskje trenger frivillige til påskearrangementer eller dele ut måltider der de trenger det. Det å føle seg seg nyttig er en undervurdert hjelp for mange tror jeg. Da setter vi fokus på andre enn oss selv. 

Arrangementer: Mange steder arrangeres offentlige påskearrangementer som konserter, kunstutstillinger eller felles måltider. Å delta på sånne arrangementer kan være en fin...

Les mer....

Din historie

Vi har vel alle kjent på at tankene våre spinner rundt akkurat som klærne i vaskemaskinen.

Vi har vansker med å konsentrere oss.

Vi opplever at hodet er som en summende bikube.

Noen føler seg irritable og blir urolige.

Vi kan gjerne kalle det tankespinn når tankene går om igjen og om igjen. Noen opplever det som om hodet er i kaos, eller fulle av tanker. Det er heller ikke uvanlig at det er tøft å konsentrere seg, være opp og ned i humøret og noen blir lett distrahert.

Har vi en “travel” hjerne, kan den få oss til å oppleve at vi ikke er fullt så effektive. Dette fordi vi ikke helt klarer å slå av bryteren. Forskning viser at for de som opplever at tankene spinner rundt og ikke helt klarer å komme ut av det, viser at en del av hjernen er mer aktiv enn det som er vanlig. Har du mye angst, er en annen del av hjernen aktiv. Negativitet og...

Les mer....

Veiskillet

Vi står ved et veikryss...

Mange ganger i løpet av livet står vi ved veiskiller, det er helt naturlig fordi vi utvikler oss hele tiden. Du vet når du var liten og lå på gulvet, du begynte å observere mer og mer rundt deg. Etterhvert krabbet du rundt, satt deg opp og begynte å gå. Du vokste deg større og begynte på skolen, der du kunne velge mellom ulike aktiviteter som turn, håndball, fotball, speideren, ski etc...Her gjorde du deg erfaringer som gjorde at du utviklet deg, ble kjent med deg selv og dine ferdigheter. Kanskje fant du ut at det du hadde valgt ikke var for deg eller du digget det du holdt på med og fortsatte i mange år fremover. Så var det å velge hvilken videregående skole du skulle gå på. Du fikk nye venner og sto ved et veiskille hvilken vei du skulle ta videre. Så kom valget om jobb og karriere. Valg av partner, hvor du skulle bo osv....

Noen...

Les mer....

Hverdagen vår

Å navigere gjennom livets travle stier kan noen ganger føles som å gå i oppoverbakke hvor vi snubler over små og store steiner og røtter. Vi har ansvar, forpliktelser og en stor mengde informasjon fra verden rundt oss.

Men fortvil ikke!

Små hverdagslige rutiner kan være løsningen å snike inn i livet ditt for å gi deg den ekstra energien og overskuddet du trenger for å takle dagens utfordringer med et smil. Her er noen enkle, uformelle tips som kan hjelpe deg med å finne den indre kilden til energi og positivitet:

1. En god start på dagen:

Ikke undervurder kraften av en god start når du våkner. Ta deg tid til å våkne opp kroppen din med å legge hånden på hjertet ditt, samtidig som du puster inn og ut rolig. Det trenger ikke ta mer enn et minutt eller to. Men det gjør en stor forskjell etter min erfaring. Jeg vet jo at du antageligvis...

Les mer....

Medspiller eller ikke?

Har du tenkt på om tankene dine er en medspiller eller motspiller?

Vi har mellom 60 – 80.000 tanker som kjører gjennom hodet vårt hver dag. Ikke rart vi til tider kan føle at hodet vårt er fullt.

Forskning viser at i snitt er ca. 70% av disse negative. Det ligger i vår natur og er normalt.

De aller fleste går altså rundt og programmerer seg selv negativt hver dag – uten å være klar over det.

Det som er greia er at det kan påvirke helsen vår negativt.

Jeg vet ikke om du har tenkt på at kroppen vår er som en kjemikalie fabrikk?

Når vi har tro, håp, kjærlighet, forventninger, optimisme, glede, takknemlighet som tar mye plass, er det enklere å produsere dopamin og endorfiner.

Har vi derimot overvekt av bekymringer, angst, sinne, skyld, depresjon, skam osv, vil det produsere mer kortisol, adrenalin osv...Noe som igjen kan gjøre oss syke.

 

...

Les mer....

Hva er viktig for deg?

I dag vil jeg ta opp et tema som kanskje ikke er det mest trendy kanskje.... meeeen det er viktig likevel – nemlig verdier.

Jeg lover at dette ikke blir et søvndyssende innlegg. Vi skal prate om hvorfor verdier er så utrolig viktige for oss, og hvordan de påvirker alt fra hvordan vi oppfører oss til hvem vi er som personer.

Så, hva i all verden er verdier? La meg bryte det ned på en måte som ikke får deg til å sovne midt i setningen. Verdier er rett og slett de tingene som betyr noe for oss. De er vårt indre kompass som styrer hvilke veier vi går i livet. Det kan være alt fra å respektere andre til å kjempe for rettferdighet eller bare å leve livet med et smil om munnen. Uansett hva det er som får hjertet ditt til å banke litt fortere – det er sannsynligvis en verdi for deg.

Men hvorfor er disse tingene så viktige?

Vel, for det første hjelper de oss...

Les mer....

Det handler om hodet

Hodet vårt er et fantastisk univers fylt med tankene våre, følelsene våre og måten vi oppfatter verden rundt oss på.

I dag har jeg lyst til å dykke inn i temaet "Det handler om hodet" og ta et titt på hvordan våre indre tanker påvirker oss, følelsene og valgene vi tar i livet.

Selvsnakk gjør vi jo hele tiden uten at vi tenker på det. Vi har alle den indre stemmen som snakker til oss - og den er kanskje ikke alltid like positiv?

Det kan være lurt å være oppmerksom på hva vi sier til oss selv. Å utfordre negative tanker og heller erstatte de med positive kan være en god måte å få et mer positivt bilde av oss selv på.

De indre tankene våre påvirker hvordan vi føler oss. Hvis vi fokuserer mye på det negative ved oss selv eller situasjoner, vil det også påvirke hvordan...

Les mer....

Hva er det egentlig?

I dag skal jeg snakke om noe spennende og kanskje litt uvanlig - EFT, eller Emotional Freedom Techniques. Det høres kanskje fancy ut, men egentlig er det bare en enkel metode for å frigjøre følelser og få mer frihet i livet ditt.

La oss dykke litt mer inn!

Så, hva er egentlig EFT?

Jo, det er en selvhjelpsteknikk som involverer lett tapping på bestemte punkter på kroppen. Du tenker kanskje "Tapping? Er det virkelig så enkelt?" Vel, det er faktisk det! La meg forklare hvordan det fungerer.

Ifølge en undersøkelse på www.examiner.com: «EFT er en av de mest suksessfulle psykologiske selvhjelps-metoder som noen gang er blitt utviklet.»

Grunnlaget for EFT ble oppdaget og kartlagt for over 5000 år siden. Disse energiene er kjernen i akupunktur. EFT er en videreutvikling av TFT(Tankefeltterapi). Du kan også si at det er psykologisk akupunktur (uten bruk av...

Les mer....

Er det mulig å finne veien til indre ro?

Er det mulig å finne veien til indre ro og balanse?

Livet kan ofte føles som en uendelig kamp i en travel hverdag, fylt med stress og mye ansvar. Men hva om jeg fortalte deg at det finnes måter å endre hverdagen din på til å bli mer overkommelig...

 

Hvorfor stresser vi i dagens samfunn med så mange hjelpemidler tilgjengelig?

Det er vel et spørsmål vi alle stiller oss fra tid til annen. Stress er en naturlig reaksjon på utfordringer vi møter på underveis og endringer som skjer i livet vårt.

Det trenger ikke nødvendigvis alltid være negativt for oss, det kan også være en positiv drivkraft som hjelper oss å prestere bedre på ulike områder. Men når det blir overveldende og over lenger tid, kan det føre til helseproblemer for deg og meg. Så hvorfor stresser vi så mye da?

  1. Hektisk Livsstil: Livsstilen vår kan...

Les mer....
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.