BLI MED PÅ SOMMERPROGRAMMET - LES MER HER
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Balansen din

Hvordan finne balansen mellom jobb og helse uten å miste hodet (eller humoren)

Kjære medmenneske i hamsterhjulet,

Er du en av oss som har mestret kunsten å være overarbeidet og konstant sliten? Velkommen til klubben! Vi er mange som prøver å balansere jobb, helse og litt moro på toppen, men la oss være ærlige – noen ganger føles det som å prøve å sjonglere mens du sykler en enhjulssykkel på en stram line. Det er ikke lett.

Jeg vet hvordan det er. Du sitter der med skuldrene opp under ørene, pulsen på høygir og en liste over arbeidsoppgaver som ser ut som et langt år. Ferien er rett rundt hjørnet, men istedenfor å glede deg, er du mer bekymret for om du klarer å slappe av. Slapp av, min venn, for jeg har noen tips (og litt humor) som kan hjelpe deg med å finne balansen og ta vare på deg selv.

1. Lag en "Ikke-liste"
Vi er så flinke til å lage lister over alt vi må gjøre, men hva med en liste over ting vi ikke skal gjøre?

Sett "arbeid etter kl. 18:00" på den listen. Eller "bekymre deg for ting du ikke kan kontrollere". Tenk på denne listen som en liten gave til deg selv – en påminnelse om å slippe taket og puste.

2. Bruk teknologi til din fordel
Du har sikkert en smarttelefon som vet mer om deg enn din egen mor. Bruk den til å sette påminnelser om å ta pauser, drikke vann, og – kanskje viktigst av alt – pust med magen. Det finnes apper for meditasjon og avslapning som kan hjelpe deg å finne roen, selv om det bare er for et par minutter. Eller benytt deg av mine avspenninger: Du finner de HER.

3. Si "nei" med stil
Å si nei kan være vanskelig, spesielt hvis du er en som liker å hjelpe andre. Men noen ganger trenger du sette deg selv først. Øv på å si nei på en hyggelig måte. "Nei takk, jeg har allerede planlagt å ha en date med sofaen min" eller "Nei, dessverre, jeg har en veldig viktig avtale med en bok og en kopp te."

4. Planlegg ingenting-tid
Sett av tid i kalenderen din hvor du gjør absolutt ingenting. Jepp, du hørte riktig. Ingenting. La tankene vandre, se på skyer, eller bare slapp av. Det kan virke uproduktivt, men hjernen din vil takke deg for det.

5. Smil og le – selv når det føles umulig
Humor kan være til hjelp. Se på en morsom film, les en morsom bok, eller bare tenk på de gangene ting gikk helt galt, og du kan le av det nå. Latter er virkelig den beste medisinen, og det er helt gratis.

Så, kjære deg, husk at du er ikke alene. Vi er mange som prøver å finne balansen mellom jobb og helse, og det er helt greit å snuble litt på veien. Ta vare på deg selv, finn de små øyeblikkene med glede, og husk å smile – spesielt til deg selv.

God ferie (når den tid kommer), og husk: jobben kan vente, meeeen helsen din er uvurderlig!

Ønsker du litt drahjelp nå i sommerukene, har jeg en sommerboost gående for deg som trenger å finne mer balanse, ta vare på deg selv og kjenne roen bre seg i kroppen din. Det tar bare noen få minutter hver dag og kan gjøre en stor forskjell for deg i løpet av noen dager. Les mer om godsakene HER.

Klem May-Lis

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.