Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Styggen på ryggen

La oss snakke om noe som mange av oss kjenner på, men som ikke alltid er så lett å prate om: nemlig det å ha liten tro på oss selv og lav selvfølelse. Du vet den følelsen av å stå der og tenke at du ikke duger, uansett hva du gjør. Det er som om selvtilliten din har tatt ferie og du sitter igjen og lurer på hva du skal gjøre. Mye av hverdagen overskygges av det du går å tenker på.

Hva ligger bak egentlig?

Hvorfor føles det som om vi bærer rundt på en tung sekk fylt med tvil og usikkerhet? Vel, noe av det kan stamme fra barndommen vår. Små ting som skjer når vi er små, ting vi får høre eller opplever, som setter seg som en liten "styggen på ryggen" vår og hvisker tvil inn i ørene. Det kan være alt fra å bli mobbet på skolen til å bli fortalt at vi ikke duger. Det kan også være andre årsaker selvfølgelig. Du vet selv hva det er.

Har du tenkt på at fortiden er over, den du var den gangen finnes ikke lenger. Det er bare et minne. 

I møte med mine klienter kommer ofte ting fra fortiden opp i samtalen. Og da er det fint å vite at det kun er et minne, og vi kan endre på det.

En mann kom til meg og hadde liten tro på seg selv. Under samtalen kom det frem at denne troen han hadde om seg selv ble dannet tidlig i barndommen. Du vet, noe skjer og en tro om oss selv oppstår. Hans tro har påvirket han hele livet fordi han ser på verden med sine egne øyne. Du og jeg ser verden gjennom et filter, vi ser egentlig ikke realiteten gjør vi vel? Vi opplever verden ut ifra egne erfaringer og troer vi har laget oss. Har du en tro om at du ikke er god nok, vil du stadig vekk finne bevis rundt deg på akkurat det. Og det er nettopp det denne mannen sa "Jeg ser stadig at det skjer med meg på jobben, hjemme og med venner at jeg ikke føler meg god nok" Betyr det at det er sant? Nei, det gjør det ikke. Det betyr at vi alle ser verden gjennom en kamera linse eller et filter om du vil. Men det har blitt en sannhet for oss, vi tror at det er sånn.

En fin måte å gå inn og endre på det er finne ut når den troen oppsto for så å omprogrammere den filen som kjører. Det er aldri for sent å endre det! La oss å sparke den lave selvfølelsen langt unna her og nå, har vi en avtale?

Grav i dritten: Ja, du hørte riktig. Det første steget for å få til endring er å grave litt i gjørma. Det å gå til roten av problemet og finne ut hva som faktisk har påvirket deg negativt opp gjennom er et fint sted å starte. Det kan være litt sårt, men det kan hjelpe deg å komme et steg videre faktisk. Og jeg vil si, det er så verdt det!

Bygg deg selv opp: Når du har funnet de små trollene som plager deg, er det enklere å finne styrkene dine, grave frem gullet du har gjemt bort en stund. Kanskje du kan skrive ned ting du er god på eller tenke gjennom komplimenter du har fått fra andre. Det kan virke litt rart i starten, men det er som å trene musklene dine – jo mer du øver, jo sterkere blir du. YESS!

Stå opp for deg selv: Kanskje er tiden inne å ta mer kontroll over tankene dine og begynne å stå opp for deg selv. Når du merker at den lille stemmen i hodet ditt prøver å få deg til å tvile på deg selv, så møt den. Møt den med et åpent hjerte og et åpent sinn uten å dømme deg selv! Si høyt til deg selv at du er god nok, at du duger, og at du fortjener det beste i livet ditt. Jeg pleier å si til mine klienter at de skal stå i speilet hver morgen og gi seg selv et smil og en "high five". Prøv det, det hjelper!

Husk at du er fantastisk akkurat som du er, du fortjener å leve det livet du ønsker deg. Du har det som skal til – tro på det!

Trenger du litt mer drahjelp?

I møte med deg bruker jeg ulike mentale verktøy som hjelper deg på veien. Vi endrer måten du tenker på en mindre god opplevelse, sånn at du får et nytt perspektiv og endrer følelsen du har i kroppen din. Det blir litt som å trykke på en knapp på pc'en din og oppdaterer harddisken. Vi rydder opp i ulike mapper der, og lager nye. 

Lyst til å ta en prat, kan du bestille tid HER

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.