TRYKK HER FOR Å BLI MED PÅ VEKTPROGRAMMET SOM STARTER MANDAG 29.APRIL 2024 MED OPPMØTE PÅ LIERSTRANDA 97
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Medspiller eller ikke?

Har du tenkt på om tankene dine er en medspiller eller motspiller?

Vi har mellom 60 – 80.000 tanker som kjører gjennom hodet vårt hver dag. Ikke rart vi til tider kan føle at hodet vårt er fullt.

Forskning viser at i snitt er ca. 70% av disse negative. Det ligger i vår natur og er normalt.

De aller fleste går altså rundt og programmerer seg selv negativt hver dag – uten å være klar over det.

Det som er greia er at det kan påvirke helsen vår negativt.

Jeg vet ikke om du har tenkt på at kroppen vår er som en kjemikalie fabrikk?

Når vi har tro, håp, kjærlighet, forventninger, optimisme, glede, takknemlighet som tar mye plass, er det enklere å produsere dopamin og endorfiner.

Har vi derimot overvekt av bekymringer, angst, sinne, skyld, depresjon, skam osv, vil det produsere mer kortisol, adrenalin osv...Noe som igjen kan gjøre oss syke.

 

Så hva skjer i kroppen vår:

Når vi er på «minus-siden» må kroppens kontroll eller kall det gjerne forsvarsmekanismer ta seg av «trusselen» som har oppstått – selv om det altså er en bekymring som kanskje ikke er reell fordi den som regel bare foregår i hodet vårt.

For mye kortisol over tid kan gå ut over immunforsvaret vårt, og det blir vanskelig for kroppen å jobbe optimalt, og da kan det bli ubalanse hos oss.

Vårt ubevisste ser ikke forskjell på virkelighet og fantasi, den tror på det du sier.

Derfor opplever kroppen vår «trusselen» her og nå, selv om bekymringen dreier seg om noe vi tror kommer til å skje i nærmeste fremtid eller om en måned.

Det kan slite oss ut, og til hvilken pris?

Vi kan jo godt si at mye av det som bekymrer oss for faktisk ikke skjer? Enig?

 

Forskning viser at tankemønstrene våre, adferden vår, (u)vaner skapes ved at det etableres forbindelser mellom nerveceller i hjernen. Jo oftere vi tenker de samme tankene, jo sterkere blir koblingene, og jo oftere dukker de opp.

Når en tanke gjentas ofte nok, endres den til en følelse, og vi kan på en måte si at den blir en del av vår personlighet. Det blir en sannhet for oss.

🌸🌸🌸

Hvis du ser på hjernen din som en hage, med næringsrik jord, akkurat passe sol og vann. Det du tenker ofte, sår du i jorden, Er det mest positive tanker...vokser det opp sterke, vakre fargerike blomster som trives.

Er det karrig jord, dårlig drenering og kanskje for mye sol eller vann? Du passer ikke på hagen og lar ugresset gro og ta over. Det blir uoversiktlig og overveldende.

 

Hvordan vil du at din mentale hage skal være? 

 

Noen tips du kan ta med deg:

 

Bevissthet og aksept

Bli oppmerksom på tankene dine og aksepter dem uten å dømme dem som "gode" eller "dårlige".

 

Positivt selvsnakk

Erstatt negative tanker med positive og oppmuntrende tanker. Gi deg selv ros og anerkjennelse for det du får til i livet ditt og vær stolt av den du er som person.

 

Nye perspektiver

Når du opplever negative tanker eller bekymringer, se situasjonen fra en annen synsvinkel. Dette kan hjelpe deg med å finne løsninger eller muligheter du kanskje ikke hadde sett ellers.

 

Meditasjon

Øv deg på å være til stede i øyeblikket og observer tankene dine uten å bli revet med av dem. Meditasjon eller avspenning om du vil kan hjelpe deg å regulere tankene dine og få mer indre ro.

 

Trenger du å roe tankene dine og ikke helt vet hvordan gjøre det, kan mine gratise lydfiler hjelpe deg på veien.

Du kan laste de ned her.

Eller du kan velge meditasjonspakken.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.