Hjem Tilbakemeldinger Produkter Kontakt Blogg Book time Logg inn

Et spekter av følelser

Hver dag opplever vi et spekter av følelser, alt fra glede og kjærlighet til sinne og frustrasjon. Vi er skapt sånn og disse følelsene kan ha stor innvirkning på hvordan du har det, både fysisk og mentalt.

I dette innlegget har jeg lyst til å dele hvordan følelser som bl.a glede kan fungere som en vitamininnsprøytning for kroppen, og hvordan det kan endre tilstanden på en god måte.

Kroppens måte å reagere på

Følelser er ikke bare tankene våre; de setter seg også i kroppen vår. Tenk deg følelsen av glede - den boblende, varme følelsen du får når noe hyggelig skjer. Når du ser frem til noe du gleder deg til, når noen sier noe fint til deg og du kjenner på den gode følelsen. Eller noe annet som får frem smilet ditt. Dette er ikke bare en mental opplevelse; det har også en innvirkning på kroppen din. Du har sikkert kjent på det du også.

Stress og glede

For å forstå hvordan glede påvirker kroppen, er det fint å sammenligne den med en annen følelse som f.eks stress. Stress utløser også fysiske reaksjoner, som at hjertet slår raskere, blodtrykket øker og du kjenner på spenninger som stiv nakke eller andre vondter som kan komme fra stress. Dette er kroppens måte å si ifra at det er fare på ferde. Den er i beredskap rett og slett.

Glede er i motsatt ende av skalaen og har motsatt effekt. Når du opplever glede, slapper kroppen din av. Muskelspenninger blir mindre, og pusten mer avslappet. Dette skjer fordi gleden gir beskjed til kroppen din at det er trygt og godt å senke skuldrene. Det er som om kroppen sier, "Alt er bra, det ordner seg for deg!"

Glede som en smertestillende pille

Har du tenkt på at glede kan fungere som en naturlig smertestillende pille for deg? Når du er glad, frigjør kroppen endorfiner. Dette kan redusere opplevelsen av smerte og ubehag, og det er en av grunnene til at latter ofte kalles "den beste medisinen." Det er jammen sannhet i det. Jeg er sikker på at du kjenner forskjell når du er stresset og når du er glad. Begynn å bli oppmerksom på hva som skjer når du er i den ene eller den andre tilstanden.

Positive vibber

De positive effektene av glede forplanter seg som en dominoeffekt. Forskning viser at glede kan styrke immunforsvaret ditt, senke risikoen for hjertesykdom og til og med forlenge levetiden. Det viser hvor kraftfulle disse følelsene våre er ikke sant?

Få mer glede inn i hverdagen din

Det å så noen frø med glede kan være akkurat som å så frø på våren hvor du ser hvordan frøene blir til små skudd, for så å vokse seg større til en vakker blomst. For at blomsten skal vokse seg sterk, trenger den akkurat passe sollys, vann og næring. Litt sånn blir det med gleden også.

Her er noen enkle måter du kan gjøre for å få inn mer glede i livet ditt. 

  1. Takknemlighet: Du har sikkert hørt det før, og det er å finne ting å være takknemlig for, det kan nemlig hjelpe deg med å fokusere på det positive i livet ditt. Jeg har gjort det en god stund nå, og det gjør noe med meg, det gjør godt for kropp og sjel.

  2. Vær sammen med gode folk: Venner og familie er en kilde til glede. Det å le og ha gode folk rundt seg og som løfter deg opp, er en viktig del av vårt sosiale liv og har en positiv effekt på oss.

  3. Fysisk aktivitet: Trening frigjør endorfiner - Yess, det gjør det og kan gi deg en skikkelig gledesboost. Ok, jeg innrømmer det, det er ikke alltid jeg har lyst til å trene heller...Men du så nydelig det er etterpå. Jeg angrer sjelden på det. Og du, det trenger absolutt ikke være en lang økt...noen minutter i bevegelse, og vipps så fyres endorfinene i kroppen din.

  4. Møt følelsene dine med åpne armer: Det å akseptere følelser uten å dømme dem, kan bidra til å kjenne på gleden, kanskje du ikke kjenner det med en gang, gi det litt tid og vær tålmodig med deg selv.

Noen tanker helt til slutt fra meg til deg

Glede er ikke bare en følelse; den gjør noe med kropp og sjel. Så neste gang du føler deg nede, husk at å finne frem gleden kan være det beste du kan gjøre for deg selv. Gled deg over livet, smil ofte, og la kroppen din nyte godt av fordelene. Glede kan absolutt være en god medisin for deg!

Og du, et lite tips fra meg helt på tampen....de dagene jeg er litt nede og egentlig ikke har lyst til å smile...vet du hva jeg gjør....jeg smiler og lurer hjernen min til å tro at jeg er glad...og da skjer det noe magisk..jeg endrer følelsen i kroppen min etter bare noen få strakser. Prøv det da vel!

 

I portalen i september jobber vi nettopp med dette temaet, så hopp gjerne inn og bli med.

 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.