Hjem Tilbakemeldinger Produkter Kontakt Blogg Book time Logg inn

Er det mulig å finne veien til indre ro?

Er det mulig å finne veien til indre ro og balanse?

Livet kan ofte føles som en uendelig kamp i en travel hverdag, fylt med stress og mye ansvar. Men hva om jeg fortalte deg at det finnes måter å endre hverdagen din på til å bli mer overkommelig...

 

Hvorfor stresser vi i dagens samfunn med så mange hjelpemidler tilgjengelig?

Det er vel et spørsmål vi alle stiller oss fra tid til annen. Stress er en naturlig reaksjon på utfordringer vi møter på underveis og endringer som skjer i livet vårt.

Det trenger ikke nødvendigvis alltid være negativt for oss, det kan også være en positiv drivkraft som hjelper oss å prestere bedre på ulike områder. Men når det blir overveldende og over lenger tid, kan det føre til helseproblemer for deg og meg. Så hvorfor stresser vi så mye da?

  1. Hektisk Livsstil: Livsstilen vår kan være preget av høy hastighet, du vet når du kjører på høyt gir over lenger tid, blir motoren helt utslitt og det påvirker bilen negativt. Ved neste EU-kontroll får du kanskje beskjed om å bruke giret litt mer forsiktig....Vi jager etter karriere, vi tar vare på familien og alt det de andre skal rekke, sånn at vi nesten ikke rekker å ta vare på oss selv midt oppe i alt sammen. 

  2. Manglende egenomsorg: Vi glemmer ofte å ta vare på oss selv, eller vi føler dårlig samvittighet når vi først tar oss litt tid til å gjøre det. Vi prioriterer andres behov over våre egne og glemmer at det er like viktig å ha egenpleie også. Her kan det lett bli en konflikt i oss som gnager og ikke gjør oss noe godt i det hele tatt. 

  3. Sosiale medier: Vi er ofte tilgjengelige nesten hele døgnet, noe som kan føre til overbelastning for hodet vårt. Joda, vi tilpasser oss og blir vant til å være "på" mye av tiden...Men hvor bra er det spør jeg bare? Du har kanskje kjent på stiv nakke, vondt i hodet og øynene...det kan være et signal på at du trenger å slappe av litt....

Så er det å finne denne veien til indre ro da...

Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å finne tilbake til ro og balanse. Mange flere enn de jeg nevner for deg her. Du finner din vei og det som er riktig for deg.

1. Gi deg selv tid til å slappe av

Ja, jeg sier det igjen, og det er egen erfaring som gjør at jeg nevner det for deg her. Jeg holdt ikke på med meditasjon før, for jeg tenkte at det bare var tull og tøys...Og vet du, når jeg startet med det, forandret det mye av støyen jeg hadde i hodet. I dag er jeg en skikkelig "hypnosejunkie" sagt med et glimt i øyet.

Det er forsket på hvordan det påvirker hjernen vår positivt. Og det trenger absolutt ikke være så lenge av gangen du gjør det. Visste du forresten at jeg lager lydfiler du kan lytte til....Jeg kaller det ofte avspenning. De har ulike temaer som å booste energien, stå stødigere i deg selv, hvordan roe tankene dine og mye mer.

Meditasjon er altså et kraftig verktøy for å redusere stress og indre uro i kroppen din. De hjelper deg med å være mer tilstede både i deg selv og med andre. Det kan også redusere angst for mange. Og du, det å ta en tur i naturen er toppers, se alt det vakre rundt deg, alle fargene, lytte til vinden i trærne, til bølgene, til fuglene, kjenn sola i ansiktet, kjenn regndråpene osv...Det gjør susen å bruke alle sansene dine.

2. Rutiner

Å ha en daglig rutine kan hjelpe deg med å føle deg mindre overveldet. Planlegg tiden din om det er riktig for deg og sørg for å legge inn tid for hvile når du trenger det. Ja, det er lov. Det jeg selv gjør hver morgen, er å legge hånden på hjertet og puster noen ganger før jeg står opp av senga, samtidig som jeg sier noe sånn som "Det ordner seg, jeg er rolig og trygg". Det neste jeg gjør er å gå ut på badet der jeg møter blikket mitt i speilet og gir meg selv et "high-five" - Det har en utrolig bra effekt. Test det ut noen dager og fortell meg hva du synes.

3. Prioriter DEG

Føler du deg litt slem når du sier nei til noen? Hender det at du gjør ting du egentlig ikke har lyst til i det hele tatt og som ikke engang er bra for deg? Du skal helst være snill og omsorgsfull, og setter egne behov til side for å prioritere andres. Det er ikke noe galt med deg. Du har bare ikke lyst til å såre eller skuffe de rundt deg. Kanskje vil du helst unngå å bli mislikt eller bli sett på som «vanskelig» eller gretten, har jeg rett? Jeg vet dette fordi jeg har vært der selv. Og ja, jeg øver meg fremdeles. 

Sett deg selv først noen ganger. Helt seriøst, jeg mener det fra dypet av hjertet mitt. gjør noe som gir deg glede.

 

Stressfri Hverdag Portalen

For ytterligere støtte på reisen mot en stressfri hverdag, kan du sjekke ut "Stressfri Hverdag" portalen. Denne unike ressursen gir deg verktøy for å takle stress og finne indre ro. Besøk PORTALEN for å komme i gang nå. Du har muligheten til å teste ut 7 dager gratis for å finne ut om det er for deg.

Vil du bare lytte til en av lydfilene mine kan du sjekke ut HER

Ønsker deg en stressfri og harmonisk dag!

God varm klem fra May-Lis

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.