Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Stress&utbrenthet

Stress&utbrenthet

Vi har aldri vært mer bekymret og stresset enn det vi er i dag.

“Til sammen er verden mer stresset, bekymret, trist og i smerte enn vi noen gang har sett."

Sitert fra Gallup´s State of the Workplace 2022 Rapporten, basert på 154 000 intervjuer fra 145 ulike land.

50% av oss lider av en grad av utbrenthet.

60% av norske ledere sier at de har vært utbrent eller står i fare for å bli det.

Er det sånn at halvparten er sykemeldt pga utbrenthet…nei, det er det nok ikke...

Meeeen mange er så stresset at de ikke lenger klarer å yte optimalt.

Stress kan oppstå når ting er for vanskelig eller overveldende til å håndtere på egen hånd. Det gamle mønsteret vårt skrur seg på og tror det er fare rundt neste sving (ikke løven på savannen lenger) Når noe vondt dukker opp, frigjør kroppen hormoner som kortisol og adrenalin. Disse hormonene får oss til å føle oss engstelig og stresset, som igjen kan gi oss hodepine, søvnløshet og humørsvingninger. Det kan føre til angst, depresjon og andre psykiske helseproblemer, og fysiske symptomer som høyt blodtrykk og vi blir trette. 

Det å forstå triggere er et fint sted å starte. Er det visse ting som utløser ubehaget? Når du vet hva som er årsaken, kan du være litt i forkant og takle de bedre. 

Hva får deg til å bli stresset?

Føler du deg overveldet på grunn av en spesiell hendelse? Når du vet hva som får deg til å føle det sånn, kan du starte med å unngå situasjoner eller forberede deg (du vet at løven er rundt neste sving, hva kan du gjøre for å møte faren på best mulig måte?)

Bli klar over hva du gjør...Hva gjør du når du føler deg overveldet eller stresset?

Noen gråter, noen blir sinte, noen skriver ned tanker og følelser, noen snakker om det.

Positivt stress

Selve ordet "stress" er negativt ladet for mange.

"Det er så mye å gjøre, jeg vil aldri få ting gjort og blir helt stressa."

"Jeg føler jeg ikke strekker til, må alltid være i forkant, jeg kjenner meg helt utslitt"

"Jeg skulle ringt venninnen min jeg ikke har snakket med på lenge"

Vel, jeg vil si at det finnes positivt stress, det kan vi være enig i!?

Og det kan vi dra nytte av. Godt stress, som i ulike situasjoner utfordrer deg og bedrer ytelsen din, som får deg til å skjerpe sansene og ta action. Det hjelper deg å holde deg motivert og fokusert, og kan gi deg personlig vekst.

Et par eksempler på positivt stress:

👉Trening utløser endorfiner, som er smertestillende og får deg i godt humør. Som du sikkert har kjent på om det er å gå en tur eller annen form for bevegelse.

👉Å starte i en ny jobb eller å bytte rolle kan være stressende, og det kan også være en positiv opplevelse som utfordrer deg og gir deg nye ferdigheter. Det kan gi deg personlig vekst og karriereutvikling.

Ta deg litt tid til å legge merke til hvordan du opplever stresset, og kanskje noe av det kan være positivt for deg? Fordi du utvikler deg som person. Selvfølgelig er det flere måter å håndtere dårlig stress på. Jeg liker å tenke på det som å finne nye måter å akseptere det på og bruke det mer effektivt istedenfor negativt. Gjør det til noe du kan lære av og vokse som menneske. Det fortjener du.

Mye av det medlemsportalen min handler om er å lære deg å takle stresset på en bedre måte.  

Jeg vet at mange der ute har tøffe dager. Mange har mye uro innvendig, tanker som kjører på høygir som et tog i full fart. Som kjenner seg alene med sine tanker og følelser. 

Ofte orker vi ikke ta tak i det fordi vi skammer oss eller vi rett og slett ikke vet hvordan vi skal gjøre det for å få det bedre. Vi føler oss både overveldet og lei.   

VIL DU BARE FINNE TILBAKE TIL DEN DU ØNSKER Å VÆRE? OPPLEVE PERSONLIG UTVIKLING PÅ FLERE PLAN, OG MØTE DAGENE MED GLEDE OG TRYGGHET?

I Stressfri sone portalen kan du oppleve noe av det og mye annet som vil gjøre deg godt langt inn i sjela. Noen ganger er endring enklere enn du tror bare du vet hvordan gjøre det.

Inne i portalen ønsker jeg at du skal føle deg trygg og godt ivaretatt.

Jeg ønsker at du skal vokse og spire akkurat som en blomst.

DETTE ER ET STED SOM BLIR DITT LILLE FRISTED FRI FOR HØYE KRAV, UTEN FORVENTNINGER. ET STED HVOR DU KAN SENKE SKULDRENE DINE OG BARE VÆRE DEG AKKURAT SOM DU ER .

KANSKJE ER TIDEN INNE FOR Å GJØRE NETTOPP DET?

Noen tips til å redusere stresset:

  1. Fokuser på dype og rolige pust når du føler stresset bygger seg opp. Pust inn sakte og dypt gjennom nesen, hold pusten i noen sekunder og pust deretter ut sakte gjennom munnen.
  2. Test ut mindfulness/meditasjon, som kan hjelpe deg å fokusere og redusere stress. Finn et rolig sted, lukk øynene og fokuser på pusten din.
  3. Mosjon og trening kan bidra til å redusere stresshormoner og øke endorfiner i kroppen din. Finn en aktivitet du liker og prøv å gjøre det jevnlig.
  4. Prøv å få nok søvn hver natt, fordi mangel på søvn kan øke stressnivået.
  5. Snakk med venner eller familie om stresset ditt, da det kan hjelpe deg å føle deg mindre alene om det.
  6. Sett realistiske mål for deg selv og gi deg selv tid til å fullføre oppgaver. Gi deg selv et klapp på skulderen og vær stolt av det du får til.

Les mer om Stressfri sone portalen, kanskje den kan hjelpe deg på veien mot mindre stress og mer glede i hverdagen din. 

https://www.maylismoller.com/stressfrisone-portalen 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.