TRYKK HER FOR Å BLI MED PÅ VEKTPROGRAMMET SOM STARTER MANDAG 29.APRIL 2024 MED OPPMØTE PÅ LIERSTRANDA 97
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Hva er viktig for deg?

I dag vil jeg ta opp et tema som kanskje ikke er det mest trendy kanskje.... meeeen det er viktig likevel – nemlig verdier.

Jeg lover at dette ikke blir et søvndyssende innlegg. Vi skal prate om hvorfor verdier er så utrolig viktige for oss, og hvordan de påvirker alt fra hvordan vi oppfører oss til hvem vi er som personer.

Så, hva i all verden er verdier? La meg bryte det ned på en måte som ikke får deg til å sovne midt i setningen. Verdier er rett og slett de tingene som betyr noe for oss. De er vårt indre kompass som styrer hvilke veier vi går i livet. Det kan være alt fra å respektere andre til å kjempe for rettferdighet eller bare å leve livet med et smil om munnen. Uansett hva det er som får hjertet ditt til å banke litt fortere – det er sannsynligvis en verdi for deg.

Men hvorfor er disse tingene så viktige?

Vel, for det første hjelper de oss med å ta beslutninger. Tenk på det som en slags guide som forteller deg hva som er rett og galt. Når du står overfor vanskelige valg, kan verdiene dine være den stjernen som lyser veien fremover.

Men det stopper ikke der. Verdier er også med på å forme hvem vi er som personer. De er som små byggeklosser som legger grunnlaget for vår identitet. Og når vi deler verdier med andre, kan det virkelig styrke båndene mellom oss. 

Så, hva er poenget med denne lille pep-talken om verdier?

Vel, det er egentlig ganske enkelt. Vi trenger å være bevisste på hva som er viktig for oss og hvorfor det er viktig. Så neste gang du tar en beslutning eller vurderer hvordan du vil leve livet ditt, husk å lytte til den lille indre stemmen som sier "dette er viktig for meg". Du vet aldri hvor den kan føre deg!

Sagt på en litt annen måte:

Hva motiverer deg?

Hva er aller viktigst for deg i livet akkurat nå?

Hva får deg opp av sengen hver dag?

Når vi finner ut hva som motiverer oss, det vi verdsetter som mennesker, kan vi også oppleve mer harmoni og være mer tilfredse tror du ikke?

 

Verdier skapes i oppveksten vår gjennom erfaringer og vi etterligner familie og venner.

De er en del av vår identitet - den du er.

Vi lever etter verdiene våre.

 

De bestemmer hvorfor og med hva vi jobber med, hvem vi er i relasjoner, hvor vi bor osv...

De bestemmer hvilken bil vi kjører, klær, hvor du går og spiser…

 

Jeg synes det er veldig gøy å jobbe med verdier og få klarhet i hva som er viktig for meg. Og jeg har flere som har kommet til meg for å jobbe spesifikt med det for å få mer balanse i livet sitt.

 

Har du jobbet med verdiene dine før, sånn helt bevisst?

Tenk på dine egne verdier og hvordan de påvirker livet ditt. Skriv ned eller tenk gjennom:

  1. Lag en liste over dine fem viktigste verdier. Dette kan være noe sånt som ærlighet, frihet, kjærlighet, rettferdighet, ansvar, respekt eller andre verdier som er spesielt viktige for deg.

  2. Velg en av verdiene fra listen din og skriv ned en kort beskrivelse av hvorfor den er viktig for deg. Hvordan påvirker denne verdien dine beslutninger, handlinger og holdninger i hverdagen?

  3. Tenk på en situasjon der du måtte ta en vanskelig beslutning. Hvordan påvirket dine verdier den beslutningen du tok? Ville utfallet vært annerledes hvis du hadde handlet i strid med dine verdier?

  4. Snakk gjerne med en en eller annen rundt deg hvordan dine og den andres verdier kan påvirke livet og valg dere tar.

  5. Til slutt, skriv ned tre ting du kan gjøre for å leve mer i tråd med dine verdier i hverdagen. Dette kan være små ting eller endringer i tankesett som kan bidra til å styrke det som er viktig for deg.

Spør meg om du lurer på noe eller har lyst til å dele noen tanker med meg [email protected] 

 
 
 

 

 

Verdier – ikke akkurat det mest spennende samtaleemnet synes du kanskje, men definitivt viktig synes jeg.

 

 

Har du lyst til å jobbe mer med verdier har du flere muligheter til å gjøre nettopp det:

 

Jeg har et minikurs du kan ta i bruk og jobbe på egenhånd om ønskelig.

Du kan booke en time hos meg, mange som ønsker å jobbe spesifikt med dette temaet.

Du kan hoppe inn i medlemsportalen hvor du finner masse annet som kan være nyttig for deg.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.