TRYKK HER FOR Å BLI MED PÅ VEKTPROGRAMMET SOM STARTER MANDAG 29.APRIL 2024 MED OPPMØTE PÅ LIERSTRANDA 97
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Vekten av glasset

Jeg vet ikke om du har hørt historien om psykologiprofessoren som hadde et foredrag for noen studenter?

Hvis ikke les videre.

Han gikk med et glass i hånden fyllt med vann. Typisk nok tenkte studentene at han skulle stille spørsmålet "Halvfullt eller halvtomt glass?"

Istedenfor spurte han "Hvor tungt er dette glasset jeg holder i hånden?" Han fikk ulike svar.

Hun svarer "Fra mitt perspektiv spiller det ingen rolle. Det kommer helt an på hvor lenge jeg holder glasset. Hvis jeg holder det i et minutt eller to er det ganske lett. Holder jeg det i en time, kan armen begynne å bli sliten. Holder jeg det i en dag i strekk, vil armen min mest sannsynlig få krampe og føles nummen og jeg klarer ikke holde glasset lenger.

Vekten på glasset endres ikke, men jo lenger jeg holder det jo tyngre blir det for meg å holde det. 

Sånn er det med bekymringer og stress i livet vårt også, det kan sammenlignes med dette glasset med vann. La oss si at du har noen bekymringer og negative tanker, og tenker du på dem en liten stund går det fint. Tenker du litt lenger på de, blir det kanskje mer smertefullt. Går du hele dagen og tenker på de, føler du deg overveldet og handlingslammet, ute av stand til å gjøre noe annet.

En fin historie som kan gi deg noen perspektiver ikke sant?

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.