Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Flink pike

Er du en perfeksjonist eller en har du et snev av flink pike syndromet i deg?

Det er sjelden bra å strebe etter å være en superduper kvinne/mann. Det at mye skal være perfekt på ulike områder av livet.

De som prøver å være perfekte er ofte misfornøyde. Det blir som å løpe et maraton uten å komme frem til målstreken. Hver gang de nærmer seg denne streken, blir den forskjøvet enda lenger unna.

Jeg tror perfeksjonisme sjelden vil gjøre deg glad, det sier jeg utifra egen erfaring. Been there, done that.. Joda, du skulle sett meg tidligere hvordan jeg ville at alt skulle være på stell. Jeg forventet det, og jeg trodde det var forventet. Jeg skulle rekke alt, men på lang sikt blir det lite effektivt og gir et høyt stressnivå og vi blir utbrente....

Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen i noe av dette? 

Her er greia, ingen kan gjøre alt uten hjelp. Jeg vet ikke om du vet at det å be om hjelp fra de rundt deg eller gi noen oppgaver til andre, kan gjøre det hele lettere? Spørsmålet er om du er villig til å gjøre det?

Mange kvinner og noen menn føler ofte at vi må vise at vi kan klare hva som helst. Men det er jammen fint å ha i bakhodet at din verdi ikke er definert av det du gjør, eller hvor mange baller du sjonglerer samtidig.

Lov meg at du tar pauser, ber om hjelp og fokuserer på å ha det bra med deg selv også. Avtale?

Det er greit å ikke ha alt på stell hele tiden.

Ja, det krever mot å innrømme at vi trenger hjelp, men fy søren så deilig det er når du først har tatt det steget. Det er frigjørende og andre setter faktisk pris på det også.

Hvis du synes det er utfordrende å slippe noe av kontrollen, oppfordrer jeg deg til å ta et skritt til siden. Stå litt på sidelinjen, og legg merke til hva som er viktig for deg. Hva det vil gi deg...når du senker kravene til deg selv og andre. 

 

Noen tips å ta med seg på veien for at maratonet du løper skal bli enklere og målstreken komme nærmere:

Spør deg selv

  • Hvordan kan jeg prioritere det som betyr noe for meg? Kan jeg bruke mindre tid på det som ikke er så viktig...og mer tid på det som virkelig gir verdi for meg?
  • Hvordan kan jeg si mer nei?
    Ingen kan gjøre alt, så si mer nei. Det å være perfekt hele tiden eller gjøre alt perfekt, hjelper deg sjelden. Det som hjelper deg er å stole på at andre kan gjøre jobben eller hjelpe deg på veien om du ikke har kapasitet til alt. Du vet akkurat som maratonet du løper, folk som står på sidelinjen og heier på deg og gir deg påfyll underveis. Det kan hjelpe deg over målstreken.
  • Si til deg selv "Jeg trenger ikke gjøre alt gjør jeg vel?" Få hjelp fra kollegaer om det er oppgaver du kan gi bort der, eller få barna dine med på å tømme oppvaskmaskinen, legge sammen klær osv., du vet, legg bort flink pike tendensene, pakk de bort og legg de nederst i skuffen.
  • Gjør jobben du misliker først. Om det er å rydde, vaske, rydde i e-posten din, betale regninger osv...Vellykkede mennesker gjør alltid jobben de hater først, så ikke utsett det du slett ikke har lyst til å gjøre.

Håper du synes det var nyttig å lese denne i dag, lykke til med å legge bort noe av det å skulle være perfekt. Jeg tror det vil hjelpe deg over målstreken og du vil få mye mer energi til andre ting som er av betydning for deg.

Ønsker deg alt godt.

 Trenger du drahjelp fra sidelinjen i dag, kan denne være toppers å bruke. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.