BLI MED PÅ SOMMERPROGRAMMET - LES MER HER
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Høytid

Høytider og ferier kan være spesielt utfordrende for de som ikke har så mange rundt seg, som føler seg ensomme og er alene. Kanskje har du mistet noen, kanskje bor familien langt unna, kanskje er det andre årsaker.

Kanskje noe av dette kan gjøre påsken mer givende:

Frivillig arbeid: Å bruke tid på frivillig arbeid kan være en flott måte å føle seg til nytte på og samtidig møte nye mennesker. Sjekk ut lokale organisasjoner som kanskje trenger frivillige til påskearrangementer eller dele ut måltider der de trenger det. Det å føle seg seg nyttig er en undervurdert hjelp for mange tror jeg. Da setter vi fokus på andre enn oss selv. 

Arrangementer: Mange steder arrangeres offentlige påskearrangementer som konserter, kunstutstillinger eller felles måltider. Å delta på sånne arrangementer kan være en fin måte å møte mennesker.

Ta en tur: Å komme seg ut av huset og ta en tur i naturen kan gjøre underverker for kropp og sjel. Kanskje er det noe i nærmiljøet du ikke har sett før....Bruk alle sansene når du går tur, se alt rundt deg, farger, kontraster. Lytt etter lyder, og virkelig kjenn den friske lufta, sola i ansiktet. Det forsterker ofte det gode vi har rundt oss, men som vi ikke alltid legger merke til fordi vi går i egne tanker.

Digital kontakt: Selv om du kanskje ikke kan være fysisk sammen med familie eller venner, kan du holde kontakten på Facetime etc. Si ifra at du ønsker å snakke med dine kjære for å føle deg nærmere dem, selv om dere er langt fra hverandre akkurat nå.

Ta vare på deg selv: Bruk påsken som en tid til å ta vare på deg selv. Gjør ting som gjør deg glad og avslappet, som å lese en god bok, se favorittfilmer eller lage deg deilige måltider. Jeg har forresten noen gode lydfiler som kan gjøre en forskjell for deg, du finner de HER og er helt gratis.

Ingen påske uten påskequiz eller?

Jeg synes det er veldig artig med brettspill og quiz, hva med deg?

Quizspørsmål:

  1. Hva betyr egentlig ordet appelsin? a) Kinesisk eple b) Afrikansk frukt c) Oransje på indisk

  2. Hva på høna gjør at det blir forskjell mellom brune og hvite egg?  a) Nebbet b) Øresteinene c) Roten på fjærene

  3. Hvor ofte spises det en Kvikk Lunsj i løpet av påskedagene? a) En i sekundet b) En i minuttet c) En i timen

  4. Hvilket land spiser påskeharen sjokoladekaker? a) Sveits b) Tyskland c) Nederland

  5. Omtrent hvor mange tonn appelsiner spiser vi i påsken? a) 6500 tonn b) 5000 tonn c) 3500 tonn

Svar:

  1. a) Kinesisk eple
  2. b) Øresteinene 
  3. a) En i sekundet
  4. b) Tyskland
  5. b)  5000 tonn

Hvordan gjorde du det? Fikk du alle riktig? 

 

Noe for deg denne påsken?

Dekorere påskeegg: Involver hele familien i å dekorere påskeegg! Hva med å arrangere en konkurranse for det beste dekorerte egget!

Ut på tur: Dra nytte av det fine vårværet (forhåpentligvis) og kos deg ute. Ta en tur i skogen, arranger en påskeeggjakt i hagen eller ha noen morsomme leker som eggstafett (vel, pr i dag er det mangel på egg så kanskje heller satse på potetløp...

Lag deg noe godt: Er du glad i å lage mat, kan det være fint å bruke litt mer tid på kjøkkenet...Lag deilige påskeklassikere eller påskekake/godt. Og inviter familie og venner til å delta i matlagingen for ekstra moro!

Påskefilm: Slapp av med en koselig filmkveld eller kanskje en klassisk krim.

Uansett hvordan du velger å feire, ønsker jeg deg en strålende påske!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.