TRYKK HER FOR Å BLI MED PÅ VEKTPROGRAMMET SOM STARTER MANDAG 29.APRIL 2024 MED OPPMØTE PÅ LIERSTRANDA 97
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Hva er det egentlig?

I dag skal jeg snakke om noe spennende og kanskje litt uvanlig - EFT, eller Emotional Freedom Techniques. Det høres kanskje fancy ut, men egentlig er det bare en enkel metode for å frigjøre følelser og få mer frihet i livet ditt.

La oss dykke litt mer inn!

Så, hva er egentlig EFT?

Jo, det er en selvhjelpsteknikk som involverer lett tapping på bestemte punkter på kroppen. Du tenker kanskje "Tapping? Er det virkelig så enkelt?" Vel, det er faktisk det! La meg forklare hvordan det fungerer.

Ifølge en undersøkelse på www.examiner.com: «EFT er en av de mest suksessfulle psykologiske selvhjelps-metoder som noen gang er blitt utviklet.»

Grunnlaget for EFT ble oppdaget og kartlagt for over 5000 år siden. Disse energiene er kjernen i akupunktur. EFT er en videreutvikling av TFT(Tankefeltterapi). Du kan også si at det er psykologisk akupunktur (uten bruk av nåler)

EFT har til hensikt å gi deg emosjonell frihet fra negative følelser, som dårlig selvfølelse, sorg, frykt, fobier, vonde minner og bekymringer og mye annet.

Emosjonell frihet kan også være:

Frihet til å være seg selv

Frihet til å akseptere seg selv

Frihet til å føle seg verdifull

Ifølge Albert Einstein er “ALT ENERGI”. Pssst! Forteller deg en liten hemmelighet, gutta mine er nok litt skeptisk til det jeg holder på med, han minste sa for en tid tilbake "mamma, hva har du startet med nå da?" Men etter å ha prøvd det, synes han det hjalp utrolig bra på det han slet med akkurat da....Og de er ihvertfall fasinert av Albert sine resultater. Albert Einstein mener altså at en følelse, et minne, en opplevelse, en tanke, en reaksjon, en handling, en bevegelse, en smerte osv. – er energi. Det sirkulerer energi i kroppen vår.

Vel, det ble litt utenom det jeg skulle fortelle deg, men jeg synes det er greit at du får ulike perspektiver for å kanskje bli mer nysgjerrig og får lyst til å teste ut denne metoder jeg er så glad i.

Du har sikkert sett eller kanskje erfart en EEG-maskin som måler den elektriske aktiviteten i hjernen. Eller EKG av hjertet. Dersom du tar på en varm kokeplate kjenner du smerten, fordi den blir overført elektrisk gjennom nervene til hjernen.

Du vet når du sitter og ser på TV....For å få klare bilder og lyd, trenger ting å være koblet riktig, sånn at strømmen flyter gjennom. Hvis en krets er koblet feil – vil det oppstå en forstyrrelse i flyten av elektrisitet (energi). Dermed vil du ikke få et klart bilde på TV-en. Og da får du jo ikke sett favorittserien din. Om TV-en ikke er koblet til strøm, vil den ikke engang kunne skrus på.

Vi mennesker fungerer litt på samme måte, vi er bare mer komplekse. Elektriske beskjeder (energi) flyter gjennom kroppen vår mellom nervecellene våre og informerer oss om hva som foregår. Det er jo helt fantastisk hvordan vi er skrudd sammen ikke sant? Ja, vi er faktisk den mest avanserte skapningen i universet vi kjenner til ihvertfall, bare det er jo unikt spør du meg.

Men du, nok teori og sånn, blir du med å tester ut?

Først og fremst, finn et rolig sted der du kan slappe av litt. Sett deg ned, ta noen dype pust og kjenn etter hvordan kroppen din føles. Når du har gjort det, begynner du å tappe lett med fingrene på bestemte steder, som for eksempel på toppen av hodet, på øyebrynene, på siden av øyet, under øyet, på underleppen, på kragebeinet og på siden av kroppen.

Mens du tapper, fokuserer du på det du vil jobbe med - følelser, stress eller hva det nå måtte være. Du kan si høyt eller i tankene: "Selv om jeg føler meg (si følelsen), så aksepterer jeg meg selv og mine følelser." Gjenta dette mens du tapper på hvert punkt.

Det høres kanskje litt sprøtt ut, men mange mennesker har opplevd positive resultater ved å bruke EFT.

Her er et eksempel: Hvis du har en stressende dag på jobben, kan du prøve EFT ved å tappe lett mens du sier noe som: "Selv om jeg føler meg stresset før jeg skal i det møtet, så aksepterer jeg meg selv akkurat nå." Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye bedre du føler deg etterpå!

Det beste med EFT er at det er enkelt og kan gjøres når som helst, hvor som helst. Du trenger ikke spesialutstyr, og det tar bare noen få minutter. Det er som en liten gave til deg selv i løpet av dagen.

Så, hvis du er nysgjerrig og vil prøve noe nytt for å håndtere følelser eller stress, hvorfor ikke gi EFT en sjanse? Hvem vet, kanskje tapping blir din nye beste venn!

Husk, det er viktig å være åpen for prosessen og gi det litt tid. Og ikke glem å dele dine erfaringer med andre - du vet aldri hvem som kan dra nytte av denne lille hemmeligheten!

Forskning og studier bak:

Det finnes mange gode studier på effektene av EFT (Rancour, 2017; Feinstein, 2019). Oppsummert viser de fleste studier at EFT kan være effektivt mot en rekke emosjonelle og fysiske plager.

Deriblant angst, avhengighet, PTSD, traumatiske hendelser, dysleksi, vektreduksjon, depresjon og fobier, psoriasis, fibromyalgi, hodepine og idrettsprestasjoner (Rancour, 2017).

Den rapporterte suksessraten er foreløpig 98% (98% av deltakerne i forskningen opplever bedring av EFT). Oppfølgingsstudier viser i tillegg at de positive effektene av EFT, i de fleste tilfeller, er varige.

Ha en fantastisk dag, og lykke til med tappingen! 😊

Vil du lære mer, har jeg laget en video til deg som kan hjelpe deg videre.
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.