Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Et hav av forpliktelser

Et hav av forpliktelser og forventninger...

Vi er ofte travle og noen ganger føles livet som en storm av forpliktelser og forventninger! Tipper du også har opplevd slike dager?

Du er ikke alene, mange av oss er i samme båt, vi ror til tider i høye bølger og har en følelse av å kave i tidsnød, mens vi innehar ulike roller og ikke minst ansvar vi har i ulike områder av livet.

Så la oss dykke inn i følelsen av tidsnød og forventninger.

Hvorfor føles det som om det aldri er nok timer i døgnet egentlig?

Vi har vel alle opplevd å ha en milelang liste med oppgaver som skal gjøres, og kikker på klokken som tikker raskere enn vi ønsker. Noen dager føles det som en kamp mot klokken, og du ligger og vrir deg ut i de sene nattetimer, helt utslitt når en ny dag starter og du lurer på hvordan du skal komme deg gjennom denne dagen.

Hvorfor skjer det meg spør du kanskje?

Det er sammensatt og jeg tror en del av utfordringen er samfunnet vårt hvor vi skaper mange forpliktelser og forventninger. Vi har kanskje en jobb vi skal prestere i, vi har familie å følge opp, venner vi ser altfor sjelden, foreldre vi skulle besøkt, trening som stadig blir utsatt, og ikke minst sosiale medier – alt dette krever oppmerksomheten vår og tiden vår. 

Forventningene våre kan være uoversiktlige og vi føler at vi går i en evig labyrint uten å komme ut av den. Kanskje opplever du å bli bombardert med inntrykk fra sosiale medier om hva vi skal/bør få til og hvordan vi skal leve livene våre. "Du bør ha den og den karrieren", "Du bør være i toppform", "Du bør være en fantastisk partner og venn". Disse forventningene kan være noe vi drar med oss fra oppveksten eller noe vi utvikler i det miljøet vi er i som voksne, kulturen vår og til og med sosiale medier kan påvirke oss i mer eller mindre grad.

Så hva kan du gjøre for å lette på trykket?

For å styre skuta mer inn i roligere farvann og finne mer ro midt i tidsnøden, kan dette være noe du kan teste ut....

  • Prioritere: Hva om du vurderer hva som betyr noe for deg. Hvilke forpliktelser er uunnværlige, og hvilke forventninger er verdt å følge?
  • Si nei: Å si nei betyr ikke at du er en dårlig person. Det betyr at du setter pris på tiden din. Det er OK å ikke være tilgjengelig for alt og alle hele tiden.
  • Øv på å gi deg selv omsorg: Å sette av tid til deg selv er ikke egoistisk, det er nødvendig for deg. Gjør noe som gir deg glede og ro, og prioriter dem. Hva liker du å holde på med...
  • Del opp oppgavene: Store oppgaver kan virke overveldende. Del dem inn i mindre steg for å gjøre de mer overkommelige. Et steg av gangen, om det er små mikrosteg. Det er helt greit.
  • Kommuniser med de rundt deg: Snakk med de rundt deg om utfordringer du har. Ofte blir du møtt med forståelse heller enn et dømmende blikk.
  • Gi slipp på det perfekte: Det er helt greit at du setter pris på kvalitet, men kanskje ikke alt trenger å være helt perfekt på alle områder. 
  • Feire små seire: Virkelig kjenn på gleden av det at du gjennomfører eller får til noe. Feire de små seirene underveis, det er sååå viktig.

Til slutt, husk at du ikke er alene. De fleste av oss føler denne tidsklemma på et eller annet tidspunkt. Det er helt normalt å slite med å finne balansen mellom forpliktelser og forventninger. Så gi deg selv muligheten til å puste, ta små skritt fremover og husk at du er sterkere enn du tror i havet av tidsnød.

 Skulle du trenge en motivasjonsboost, ja da er denne til deg.

TRYKK LINKEN FOR Å LESE MER 

 
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.