Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Feiltagelse eller tilbakemelding?

Kjenner du til Tony Robbins?

Kanskje har du hørt om han, kanskje ikke. Han er en skikkelig energisk fyr med massevis av kunnskap og som inspirerer tusenvis av folk over hele verden med tanke på personlig utvikling. Ja, du kan google han om du vil.

Han sier: "Det er ikke noe som kalles feiltakelse, det er bare feedback eller som vi kaller det på godt norsk, tilbakemeldinger.

Når vi feiler, har vi en tendens til å overtenke, når vi har suksess, feirer vi. Det å gjøre feil kan være produktivt for oss, fordi vi finner ut av hva vi holder på med." Omtrent sånn sier han det.

Jeg kunne ikke vært mer enig i disse ordene. Ikke alltid like lett å ta det som tilbakemelding om vi opplever det som kritikk fra andre. Meeeen, som regel er det bare en tilbakemelding på noe vi har gjort eller ikke gjort. Og som regel er det i beste mening fra den andre personen.

La oss se litt nærmere på dette temaet.

👉 Feil er ikke feiltakelser, det er en mulighet til å lære

Hvor mange ganger har du følt deg som verdens største fiasko etter å ha begått en feil? Vel, Tony R. utfordrer denne tanken. Han mener at det ikke finnes noe som heter feiltakelse. I stedet mener han at feil er tilbakemeldinger. Når vi gjør feil, gir det oss informasjon om hva som ikke fungerer, og det tror jeg er en viktig del av læringen. Så neste gang du snubler, husk at du faktisk er ett skritt nærmere målet ditt istedenfor!

🎉 Yess, feiring er viktig

Vi er flinke til å feire når vi oppnår noe stort, ikke sant? Men hva med alle de små seirene underveis? Feiring er nøkkelen til å holde motivasjonen oppe på mange måter. Så, her er mitt budskap til deg, ikke vent med å feire til du kun har oppnådd det store målet ditt. Ta deg tid til å feire de små tingene også. Det vil hjelpe deg å holde deg på rett spor og ikke minst motivasjonen din tror du ikke?

🚀 Feilskritt er veien til....

Det er en grunn til at mange suksesshistorier består av mange feilskritt underveis. Hvorfor spør du kanskje? Fordi feilskritt er en naturlig del av oss, både deg og meg. Det er sånn vi lærer hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Ved å feile vokser vi som regel og utvikler oss selv om vi ikke alltid ser det like klart med en gang, eller føler at det fører til fremgang. Så ikke vær redd for å trå feil. Tenk heller på det som et skritt nærmere det du ønsker deg.

💪 Hvordan kan jeg bruke det til noe positivt tenker du kanskje?

Kort oppsummert noen steg på hvordan du kan takle utfordringer og feil fremover:

  1. Snu måten du tenker på: Slutt å tenke på feil som en fiasko. Se de heller i stedet som en mulighet til å lære.

  2. Feire smått og stort: Ikke vent med å feire til du har nådd toppen av fjellet. Feire hvert skritt du tar mot målet ditt. Om det så er bittesmå ting underveis. Sett deg ned på veien, spis en sjokoladebit eller gi deg selv et klapp på skulderen at du faktisk gjennomfører om det er å bevege deg, spise sunnere, lære et nytt språk, gå på dansekurs, fotokurs, rydder i boden, gjør noe godt for deg selv eller noe annet som er viktig for deg. 

  3. Hold deg motivert: Husk at feil er veien til noe nytt og bedre. Ikke la de stoppe deg fra å gjøre det du har lyst til. Det blir litt som når jeg lager lydfiler eller video, jeg gjør feil...det krever øvelse og tid. Da trenger jeg å feire at jeg faktisk gjorde det, og kom i mål til slutt til tross for alt som ikke fungerte underveis.

Så, la oss omfavne feilene og bruke dem til å bygge en sterkere vei i den retningen som er riktig for deg. Husk at livet er en reise (ja en klisje kanskje, men det er jammen sant også) og det er de skrittene vi trår feil som gjør det givende og som gjør at vi kan glede oss over at vi klarer oss bra.

 

Tenk tilbake til en gang du lærte fra en feil du gjorde, og se hvordan det påvirket deg i etterkant...var det så ille at det skjedde? Uten den feilen ville du kanskje ikke gjort noe annet, endret det som ikke fungerte...

Takk for at du leste, og trenger du en liten boost i dag kan du laste ned denne lydfilen.

 

Klem May-Lis
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.