Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Din modell av verden

Har du tenkt på det?

At du og jeg har vår egen modell av verden, ditt eget kart som har sine stier og bakketopper og dype daler. Skyggesider og solsider. Som har sine unike trær og blomster, ja sitt eget univers om jeg kan kalle det det. Du har utviklet dine unike egenskaper og ressurser. Du har ditt eget syn på hvordan ting er ut ifra dine erfaringer og troer. Du kan oppfatte ting annerledes enn meg, og det som er riktig for deg trenger ikke være riktig for meg. Fordi du har dine verdier og holdninger om hva som er viktig for deg. Vi tolker ting ulikt, og det ene eller det andre trenger ikke være feil gjør det vel?

Et eksempel for å gi deg en liten pekepinn på hva jeg mener. En gang hadde en venn av meg en Peugeot, og på den var det motsatt med tanke på å låse bilen. Låsen er oppe når døren er låst, men nede når den er åpen....En venn av han igjen skulle låne bilen, men fikk ikke åpnet den og sa den var ødelagt(selv om vinudet sto oppe og han kunne testet det ut) Denne vennen var kun vant til amerikanske biler, og ikke til europeiske...Han bestemte seg for at den ihvertfall var ødelagt og ikke kunne åpnes. Det jeg ønsker å si til deg er som jeg nevnte at vi har vår egen modell av verden som kan være til hjelp for oss eller hindrer oss. Det kan vi være enige om?

 

Jeg hadde en kunde en gang som kom til meg og fortalte om en relasjon han hadde som var litt trøblete, og det kom frem etter hvert at han ikke følte seg god nok i denne relasjonen. Han følte han ikke strakk til, han følte seg misforstått og bekymret seg mye for hva den andre sa og mente om han. Det ble mange tanker og bekymringer som tok mye plass i livet og som tappet han for energi. 

Det kan være at du har kjent på noe av det samme?

 

Da er dette noe du kan gjøre:

  • Husk at den andre har et annet syn på verden, du trenger ikke nødvendigvis være enig i hva den andre sier og gjør, men heller akseptere at sånn er den personen.
  • Tenk litt bakenfor hvordan den andre har det, kanskje har de en dårlig dag og er i sin egen boble...
  • Stopp deg selv når du begynner å tenke negative tanker, er det sannhet i det du sier til deg selv...
  • Skift fokus, gir om til et annet gir og tenk gjennom hva som er positivt med relasjonen. 
  • Gi det du ikke får av den andre, du skal se du blir positivt overrasket. Gi det du ikke får, og ikke forvent alltid å få tilbake det du gir. 

 

 

"Hvorfor skal vi bry oss om hva andre tenker om oss, har vi mer tro på deres meninger enn våre egne?"- B. Young

 

 

 

Vil du ta en prat finner du meg her

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.