Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Din historie

Vi har vel alle kjent på at tankene våre spinner rundt akkurat som klærne i vaskemaskinen.

Vi har vansker med å konsentrere oss.

Vi opplever at hodet er som en summende bikube.

Noen føler seg irritable og blir urolige.

Vi kan gjerne kalle det tankespinn når tankene går om igjen og om igjen. Noen opplever det som om hodet er i kaos, eller fulle av tanker. Det er heller ikke uvanlig at det er tøft å konsentrere seg, være opp og ned i humøret og noen blir lett distrahert.

Har vi en “travel” hjerne, kan den få oss til å oppleve at vi ikke er fullt så effektive. Dette fordi vi ikke helt klarer å slå av bryteren. Forskning viser at for de som opplever at tankene spinner rundt og ikke helt klarer å komme ut av det, viser at en del av hjernen er mer aktiv enn det som er vanlig. Har du mye angst, er en annen del av hjernen aktiv. Negativitet og humørsvingninger er også belyst i studien for å finne ut mer om hvordan aktiviteten foregår i de ulike delene av hjernen vår. Veldig spennende tema synes jeg.

Det å vite hvordan vi kan ta mer kontroll på tankene våre er en god ting.

Stress påvirker hjernen vår, så det er ganske viktig å ta stress på alvor. Det fine er at hjernen vår er formbar, den kan endres til det bedre ved at vi lærer oss å tenke nye tanker, lærer oss å reagere på en bedre måte som gjør at vi kan roe ned hodet vårt. Skanning har vist endringer i hjernen ved å gjøre nettopp det. (ref. Jeffrey Schawartz - Google it)

Hvorfor har noen en naturlig positivitet, mens andre har lett for å bli i en negativ spiral av tanker? Hva får hjernen til å tenke negativt istedenfor positivt…Vel, det trenger ikke bare være negativt selvfølgelig. Det gjør oss realistiske og hjelper oss å erfare og lære av det vi opplever.

Hvilken historie forteller du deg selv?

Har du opplevd å bli låst i historien du forteller deg selv?

Vi lager en om oss selv pga hendelser og erfaringer vi har gjort oss opp gjennom livet. 

Kanskje har vi blitt fortalt at vi ikke prøver hardt nok å få til ting.

“Du klarer vel det", eller “Du prøver ikke hardt nok” 

Har vi et sårbart landskap kan det føre til at vi begynner å tro på det og føler oss lite verdt. Vi føler oss som en taper, at vi ikke strekker til…Vi tror på det til slutt når vi lar det gå om igjen og om igjen som en gammel kassettspiller mange nok ganger. Vi har laget dette bildet av oss selv, det blir en sannhet for oss.

For noen kan denne historien være ødeleggende, den kan begrense oss. Er den nødvendigvis sann? Nei, det er bare en historie.

Vi kan skrive den om og gjøre den bedre når vi vet hvordan.

Hvordan ville det være for deg å åpne en ny bok, skrive et nytt kapittel, lage deg nye avsnitt som løfter deg opp? Hva ville skje om du satte deg ned nå og begynte på de førte setningene i den nye boka? Se hvordan dagene dine forandrer seg, der du tenker tanker som gir deg en helt ny følelse i kroppen din. En god følelse som sprer seg i hele deg.

Vi har alle vår egen unike historie og de er alle forskjellige. 

Det å snakke penere til deg selv kan være en kraftfull måte å endre det nye kapitlet i livet ditt.

Her er noen tips:

  1. Start med å være oppmerksom på tankene du har om deg selv. Legg merke til når du tenker negative tanker eller kritiserer deg selv, og erstatt de med positive tanker.

  2. Lag en liste med positive ord om deg selv, for eksempel

    "Jeg er verdifull", "Jeg er sterk og kan takle utfordringer", eller "Jeg er en god person". Gjenta disse ordene for deg selv regelmessig, spesielt når du føler deg nede eller usikker.

  3. Hvordan ville du snakket til en god venn som trengte støtte? Vis deg selv den samme omsorgen og medfølelsen når du snakker til deg selv. Unngå å være for hard mot deg selv når du gjør feil eller har tøffe dager.

  4. Flytt fokuset bort fra det negative og rett oppmerksomheten mot det som er bra med deg selv og livet ditt. Dette kan hjelpe deg mot et mer optimistisk deg.

  5. Aksepter at ingen er perfekte, og tillat deg selv å være DEG. Det er lov å føle deg trist, sint eller redd når du trenger det, og gi deg selv den samme omsorgen du ville gitt til en annen person i samme situasjon.

  6. Unngå å sammenligne deg med andre, fordi det kan føre til negative tanker og gi deg en følelse av utilstrekkelighet. Husk at du er unik og verdifull akkurat som du er.

Da er det bare å sette i gang med å skrive en ny historie og snu sidene i den nye boka ikke sant?

 
 
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.