MELD DEG PÅ ADVENDTSKALENDEREN FOR 2023 HER
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Kontakt Blogg Book gratis time Logg inn

Bremseklosser eller full gass?

Hei kjære deg!

I dag har jeg lyst til å dele med deg noen tanker om troene våre. Noen er små og noen er store.

De påvirker livet vårt selv om vi kanskje ikke er klar over det eller tenker over at de gjør det. Noen ganger kan de være som en brems som holder oss tilbake, vi står i lyskrysset og venter på grønt lys...men kvier oss for å kjøre og vi humper bortover med håndbrekket på. Andre ganger kan de være nyttige og  hjelper oss fremover mot nye horisonter. 

Troene våre som bremseklosser:

  1. "Jeg kan ikke gjøre det" - Denne troen kan være som en tykk tåke som hindrer oss fra å se mulighetene som ligger der. Husker du den gangen du ønsket å lære å spille et nytt instrument eller starte en ny karriere, men tenkte at du ikke kunne? Denne troen er som en begrensende lenke, men vi kan knekke den! Et godt eksempel er når jeg var på ferie for et par år siden. Jeg hadde lyst til å klare å svømme over en liten bukt der jeg bodde. Jeg så at andre gjorde det, det var fint og stille vann så det skulle egentlig ikke være vanskelig. Men jeg har alltid sagt til meg selv at jeg er en dårlig svømmer, at jeg ikke er oppvokst med å være så mye i vannet, følt meg utrygg...Men så tok jeg mot til meg, peppa meg opp og sa til meg selv at jeg skulle puste rolig, jeg så for meg at jeg skulle svømme med kraftfulle svømmetak og kjenne sola varme i ansiktet. Jeg gjennomførte, og det gikk veldig fint. Jeg flyttet troen om at jeg ikke klarte det til å kunne klare det. 

  2. "Hva vil andre si?" - Å bekymre seg for andres meninger, hva sier den og den om oss nå, ja det er faktisk mer vanlig enn vi kanskje tror. Vi føler at vi har noen som dømmer hvert skritt vi tar. Virkeligheten er som regel en helt annen fordi de andre rundt oss er mer opptatt med seg selv og sitt. De er i sin egen boble, i sin egen verden av tanker om hva de skal og ikke skal. Tenk litt på det neste gang slike tanker dukker opp. Lov meg det.

  3. "Det er for sent" - Noen ganger tror vi at vi er for gamle til å følge drømmer. Det kan stoppe oss på mange områder. Men sannheten er at det aldri er for sent å starte på noe nytt. Et eksempel på det er en dame som går på samme kurs som meg innen hypnose. Hun er over 80 år og er en stor ressurs for oss andre i gruppa. Et annet eksempel er en dame som startet å trene i sen alder. Hun hadde aldri vært noe særlig glad i å trene styrketrening... En dag bestemte hun seg for å begynne og i dag løfter hun maaaange kilo og har satt flere rekorder i sin klasse. Hvor kult er ikke det?

Hva om vi bruker troene våre på en helt ny måte og gir gass?

  1. "Jeg er sterk" - Troen på egen indre styrke kan hjelpe deg med å overvinne utfordringer og trosse motgangen. Når du tror på deg selv, kan du oppnå det du setter deg som mål. Jeg vet det ikke alltid er like lett, men vi øver sammen ikke sant?

  2. "Jeg kan lære hva som helst" - Å tro at du kan lære og mestre nye ferdigheter gir deg muligheten til å vokse og utvikle deg. Det å være nysgjerrig og åpne for læring kan være kraftfullt. Det sies at det å lære et nytt språk er gull for hjernen vår. Så hvorfor ikke gjøre det, eller melde deg på et dansekurs eller noe annet du har hatt lyst til.

  3. "Jeg kan påvirke andre" -Troen på at du kan gjøre en forskjell i miljøet rundt deg kan få deg til å ta action. Enten det er å gi støtte til en sak du tror på, engasjere deg med å jobbe frivillig, hjelpe en gammel nabo eller bare være en god venn, kan dette gi deg positive vibber. Det er ikke alltid så mye som skal til.

Så hvordan kan vi gjøre troer som holder oss tilbake mer hensiktsmessig for oss?

Det handler om å være bevisst. Det å finne ut av hva du tror om deg selv, hva du sier til deg selv, utfordre noe av det og erstatte med noe positivt som virker styrkende for deg, kan gjøre en stor forskjell for deg. Ja, det kan ta tid, og det er absolutt verdt det. Jeg har testet ut og jobbet mye med det selv, og kjenner effekten på kroppen. 

Så hvorfor ikke løsne litt på grepet som holder deg tilbake og heller få tilgang til superkreftene istedenfor! Du kan starte med små skritt og gradvis bygge opp troen på deg selv.

Husk at du kan være den som sitter i førersetet, og med de nye troene kan du sikte mot nye eventyr og opplevelser du ikke trodde var mulig. Se fremover og bruk veien som ligger der.

Til slutt vil jeg oppmuntre deg til å være litt nysgjerrig på egne troer og se hvordan de påvirker livet ditt. Vær åpen for endring, og husk at du har den indre kraften til å forme ditt eget liv om du bare gir det en sjanse.

Tro på deg selv, og du vil oppdage at du har muligheter du ikke visste om!

 

Del gjerne det som dukker opp hos deg om du har lyst og send meg en mail: [email protected] - Jeg er alltid glad for at du deler dine tanker med meg.

 

 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.