BLI MED PÅ SOMMERPROGRAMMET - LES MER HER
Hjem Tilbakemeldinger Produkter Blogg Book time Logg inn

Veiskillet

Vi står ved et veikryss...

Mange ganger i løpet av livet står vi ved veiskiller, det er helt naturlig fordi vi utvikler oss hele tiden. Du vet når du var liten og lå på gulvet, du begynte å observere mer og mer rundt deg. Etterhvert krabbet du rundt, satt deg opp og begynte å gå. Du vokste deg større og begynte på skolen, der du kunne velge mellom ulike aktiviteter som turn, håndball, fotball, speideren, ski etc...Her gjorde du deg erfaringer som gjorde at du utviklet deg, ble kjent med deg selv og dine ferdigheter. Kanskje fant du ut at det du hadde valgt ikke var for deg eller du digget det du holdt på med og fortsatte i mange år fremover. Så var det å velge hvilken videregående skole du skulle gå på. Du fikk nye venner og sto ved et veiskille hvilken vei du skulle ta videre. Så kom valget om jobb og karriere. Valg av partner, hvor du skulle bo osv....

Noen ganger føles det som om vi står midt i veikrysset uten anelse om hvilken vei vi skal ta. Det har du sikkert erfart til tider? Vi opplever at bekymringer legger seg som tunge skyer over veien vår innimellom fordi vi ikke helt ser hvilken vei vi skal velge eller vi tenker at vi har valgt feil.

Hvordan styrer vi gjennom utfordringene mens vi gjør et tappert forsøk på å finne vår vei?

Frykt er en naturlig del av det å være menneske. Den kan vise seg på ulike måter – som angst, fobier eller stress. Eller vi føler at vi stagnerer....Det er viktig å innse at frykten ikke definerer oss; den er bare en del av oss. Du er en helhet med alle de flotte egenskapene du innehar. Å sette ord på frykten, møte den med åpent hjerte er det første skrittet for å håndtere det vi er usikre på. Du kan lære å omfavne og forstå den.

Når vi står ved veiskiller i livet, blir følelsene våre ofte forsterket. Frykten for det ukjente kan være overveldende. Men i stedet for å undertrykke følelsene, kan vi utforske istedenfor. Spør deg selv: Hva er det jeg egentlig bekymrer meg for? Er det frykten for å mislykkes, frykten for det ukjente, eller noe annet? Når vi tar følelser frem i lyset kan vi begynne å forstå dem bedre.

Jeg vet det er fort gjort å holde seg i komfortsonen, fordi det er tryggest. Etter min erfaring har jeg personlig tatt valg som har gjort en stor forskjell for meg og min egen utvikling. Jeg så ikke veien klart og hvordan det hele ville utvikle seg, men jeg angrer ikke de erfaringene jeg har gjort meg. Selv om ikke alt har gått som jeg ønsket alltid, har jeg lært av det.

Noen ganger kan frykt og bekymringer komme fra tidligere opplevelser vi har hatt som har satt seg i kroppen vår. Kanskje vi har noe som begrenser oss, eller kanskje vi har opplevd noe som har gitt oss dype arr. Uansett hva det måtte være, er det fint å søke hjelp for å få løst opp i noe av det – enten det er gjennom terapi, grupper eller selvhjelp. 

Det å finne gode løsninger på det vi synes er vanskelig og det og bevege oss fremover, slik at vi ikke blir stående fastlåst, er viktig for å få en god livskvalitet. Det kan være alt fra terapi og meditasjon til å utfordre egne grenser og ta små skritt utenfor komfortsonen. Ved å ta action, om det er små elle store skritt mot en bedre hverdag, kan det gi oss mer frihet og åpne opp for nye muligheter tror du ikke?

Når vi møter våre indre "demoner", blir veiskillet i livet plutselig ikke så skremmende. Vi kan kanskje se de som muligheter.

Så hvordan velge hvilken vei vi skal ta?

Å ta valg kan være skremmende, spesielt når frykten fortsatt lurer i bakgrunnen. Da er det noe med å huske på at valg ikke er for alltid. Hvis vi tar feil vei, kan vi alltids endre kursen. Det viktigste er å ta et valg og gjøre det med hjertet.

Når vi står ved veiskiller, kan det være nyttig å tenke over verdier, mål og drømmer.

Hvilken vei bringer oss nærmere målet?

Hvilken vei er mest riktig for oss som gjør at vi lever etter det som er viktig for oss?

Noen ganger kan det være lurt å lytte til intuisjonen. Ofte vet vi innerst inne hvilken vei som er riktig for oss, selv om den kanskje ikke virker logisk eller trygt der og da.

Uansett hvilken vei du velger, er det viktig å huske at reisen er like viktig som destinasjonen. Høres kanskje ut som et oppbrukt ordtak, men synes det er en fin beskrivelse. Frykt og bekymringer vi møter på veien er en del av oss. Ved å ta de imot, være nysgjerrig, kan du vokse deg sterkere.

Så når du står ved neste valg i livet ditt, ikke la frykten bestemme. Kjenn på følelsene dine, og velg det som passer deg best. Husk at veien ikke alltid er enkel, men den vil være din uansett, og den kan føre deg til nye opplevelser og muligheter.

Livet handler ikke om å unngå det du er redd for, men å møte dagene dine med omtanke for deg selv. Samtidig som du fortsetter fremover. Så ta et dypt pust nå, ta det første skrittet, og husk at du ikke er alene. Vi møter alle sammen på veiskiller og finner vår egen vei.

Alice i Eventyrland kom til et veikryss, og spurte katten i treet;

"Hvilken vei skal jeg gå?"

"Hvor ønsker du å gå?" sa katten.

"Jeg vet ikke" sa Alice

"Da spiller det ingen rolle hvilken vei du tar" sa katten.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.